Ga naar de inhoud
  • Maker

Lucy

Lucy Wilke is een multi-getalenteerde kunstenaar die bekend staat om haar werk als zangeres, actrice, danseres, auteur en regisseur. Ze is de zangeres van de ba…

Lucy Wilke is een multi-getalenteerde kunstenaar die bekend staat om haar werk als zangeres, actrice, danseres, auteur en regisseur. Ze is de zangeres van de band blind & lame en toert uitgebreid door Duitsland. Ondanks haar spinale musculaire atrofie blijft ze haar passie voor kunst en donkere humor nastreven, wat duidelijk te zien is in haar scenario's, korte films en toneelstukken.

Wilke kreeg haar opleiding aan het International Munich Art Lab, waar ze haar zang- en stemacteur vaardigheden ontwikkelde. Ze speelde verschillende hoofdrollen in producties als Extaze en Het Zwanenmeer met het dansensemble Abart. In 2017 trad ze op in Fucking Disabled van David von Westphalen, gevolgd door Anthropomorphia en Sein – Show der Begegnung. In 2020 crëeerde Wilke haar eigen productie, SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP, in samenwerking met Paweł Duduś bij Schwere Reiter in München en de Münchner Kammerspiele. Deze productie won de prestigieuze Der Faust-prijs voor de beste dansvoorstelling in 2020, werd geselecteerd voor de Theatertreffen in 2021 en is te zien tijdens het SPRING Performing Arts Festival 2023.

Gika Wilke is Lucy's moeder, en is blind. Samen vormen ze blind & lame. 

http://blindandlame.de/

Delen

Beweging aan Beweging uit