Ga naar de inhoud
  • World premiere

Eros

DOX, Schweigman& & Johannes Bellinkx
Datum / Data
26 mei, 27 mei, 28 mei, 29 mei 2022
Locatie
Loods Locomotiefstraat 8
Duur
90 minuten
Land
Nederland
Prijs
€17,- / €14,-*
Editie
SPRING 2022

Een zinderende muzikale totaalervaring voorbij het alledaagse

Elk mens is sensueel. Oud, jong, dik of dun, man, vrouw of non-binair: we hebben allemaal een lijf vol energie en sensaties. Maar schaamte en twijfels kleuren vaak de blik op ons lichaam. Ben ik gezond, zie ik er goed uit? Terwijl er zo veel meer is. Ons lichaam is waanzinnig! Krachtig, fascinerend, sensationeel. Laten we dat in haar volledigheid omarmen.

In een eigentijds ritueel gaan zes vrouwen op zoek naar de kracht en het plezier van hun sensualiteit. In Eros is het klaar met alle taboes en clichés: de vrouwelijke energie mag weer los.

De nieuwe voorstelling van Schweigman& maakt precies die energie voelbaar. Ondersteund door drums en percussie van Frank Rosaly en Katherina Bornefeld (The EX) zetten de danseressen van Eros alle registers open. Een totaalervaring voorbij het alledaagse.

“Dit is een voorstelling over emancipatie, vrijheid en zelfbewustheid. De grote gelijkenis met een ritueel maakt van “Eros” een transformerende ervaring. Niet alleen voor de performer die deelneemt aan de avond, maar ook voor het publiek. Dit is een verhaal over de bevrijding van de culturele onderdrukking, ongeacht leeftijd of gender.” – Grzegorz Reske, artistiek directeur SPRING

Delen

Maker

Schweigman& & Johannes Bellinkx

Maker

DOX

Beweging aan Beweging uit