Ga naar de inhoud

  Dying Together

  THIRD SPACE, Lotte van den Berg
  Locatie
  Stadsschouwburg Utrecht, DE-zaal
  Duur
  180 minuten
  Taal
  Engels
  Land
  Nederland
  Prijs
  €25,50 / 16,50 / 10
  Editie
  SPRING in Autumn 2018

  Een intieme voorstelling over samen sterven.

  De dood verdient onze aandacht, niet onze angst. Rondom het moment van sterven, vlak ervoor, tijdens en erna wordt een veelheid aan mogelijke menselijke relaties en verbindingen zichtbaar. In Dying Together creëert Lotte van den Berg samen met een groep performers een aantal taferelen waarin het begrip samen sterven steeds opnieuw betekenis krijgt.

  Wat gebeurt er in een vol vliegtuig met mensen die elkaar niet kennen wanneer duidelijk wordt dat ze gaan neerstorten? Keren de inzittenden in zichzelf of klampen ze zich aan elkaar vast? En doet het er dan nog toe wie christelijk, islamitisch of atheïstisch is? Kunnen we in het licht van de dood een andere blik werpen op onze relaties met de mensen om ons heen?

  Na Building Conversation, keert de wereldwijd bekende Nederlandse theatermaker Lotte van den Berg terug naar het theater. Van den Berg gebruikt de theatrale vorm om verhoudingen tussen mensen zichtbaar te maken. Ze creëert een open, zeer eigen stijl, waarin ze het deelnemend publiek uitnodigt om tot verschillende perspectieven en invalshoeken te komen.

  Delen

  Maker

  THIRD SPACE

  Maker

  Lotte van den Berg

  Beweging aan Beweging uit