Ga naar de inhoud
  • World premiere

Dronude Utrecht Project

Van den Berg/Van Herk/Durden
Datum / Data
12 mei, 13 mei, 14 mei, 15 mei, 16 mei, 17 mei, 18 mei, 19 mei, 20 mei, 21 mei 2022
Locatie
Stadsschouwburg, Utrecht, Hekmanfoyer
Duur
hele dag geopend
Land
Nederland
Prijs
€0,-
Editie
SPRING 2022

Een body positive kunstwerk met honderd naakte mensen

Hoewel wij allemaal naakt zijn onder onze kleren, zijn blote lichamen veelal uit de stad verdwenen. Dronude Utrecht Project van creatief collectief Van den Berg/Van Herk/Durden brengt naakt op een mooie manier terug in de stad. In een choreografie van Wojciech Grudzinski poseren honderd naakte mensen op iconische plekken in de binnenstad. Vanuit de lucht legt een drone het vast. Iedereen heeft een lichaam en elk lichaam kan meedoen.

SPRING toont een expositie over hoe dit bijzondere project, hoe er een tijdelijke gemeenschap gevormd is en de persoonlijke verhalen van deelnemers. En natuurlijk worden enorme dronefoto’s tentoongesteld waarin de mens én de stad Utrecht in volle glorie te zien is.

“Met dit nieuwe hoofdstuk in zijn Dronude-project brengt Tom Durden een aantal belangrijke kwesties bij elkaar. In zijn uiteindelijke vorm is het werk een iconisch beeld van de stad Utrecht en de Utrechtse samenleving. Maar tijdens het maken van dit ene beeld kwamen verschillende groepen bij elkaar, en gaandeweg ontstond ook een verhaal van een tijdelijke gemeenschap en hoe je die creëert.” – Grzegorz Reske, artistiek directeur SPRING

Delen

Maker

Van den Berg/Van Herk/Durden

Beweging aan Beweging uit