Dance Me!

She She Pop
 
'Oud versus jong in een charmante en opzwepende dance battle'
 

Dance Me! is een dansbattle waarin twee generaties het met liefdevolle rivaliteit tegen elkaar opnemen. Het podium is opgebouwd als een boksring. De dansers van She She Pop nemen de rol van bejaarden aan, de tegenstander is een groep jonge artiesten. Wederzijds onbegrip, ook wel de generatiekloof genoemd, krijgt gestalte in een strikt gereguleerd dansritueel. De teams wisselen elkaar af. Het team dat niet in de arena staat heeft de microfoon en maakt muziek. Ze dwingen niet alleen hun ritmes op aan de dansende groep, maar voegen daar ook een lange lijst van vooroordelen en beledigingen aan toe. Of zijn het uitingen van bewondering?

Wat is eigenlijk een generatie? Bestaat het echt? En zo ja: wat hebben we elkaar te zeggen? Dat zijn de vragen die het energieke Dance Me! oproept.

concept: She She Pop (en gasten; de cast wisselt bij elke show).
De ouderen: Sebastian Bark, Dan Belasco Rogers, Santiago Blaum, Johanna Freiburg, Fanni Halmburger, Lisa Lucassen, Mieke Matzke, Ilia Papatheodorou, Tatiana Saphir, Claudia Splitt, Berit Stumpf.
De jongeren: Hiyam Biary, Eren M. Güvercin, Jan Nwattu, Şimal Nil Şahin, Nikolas Stäudte, Béla Arnaud Weimar-Dittmar, Zelal Yesilyurt, Sindi Zeneli.

artistiek advies: Laia Ribera Cañénguez, Rodrigo Zorzanelli Cavalcanti
toneelbeeld: Jan Brokof
kostuumontwerp: Lea Søvsø
lichtontwerp: Andreas Harder, geluid: Xavier Perrone
productie She She Pop in coproductie met HAU Hebbel am Ufer Berlin, Kampnagel Hamburg, Künstlerhaus Mousonturm, FFT Düsseldorf, HELLERAU – Europäisches Zentrum der Künste.

 

Data

29/10/2022 19:00

Prijs

€ 18 / € 13

Locatie

Stadsschouwburg Utrecht, Blauwe Zaal

Editie

SPRING in Autumn 2022 

Info

Duur: 100 minuten

Tijdens de voorstelling wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop en harde geluiden. 

Engels gesproken. 

Toegankelijk:

 


TICKETS

 
 
 

SPRING passe-partout