Ga naar de inhoud
  • SPRING coproduction
  • World premiere

Broeders verheft u ter vrijheid

Datum / Data
20 mei, 21 mei, 22 mei, 23 mei 2021
Locatie
Stadsschouwburg Utrecht, DE-zaal
Land
Nederland
Prijs
€ 17 / € 14 / €12,50
Editie
SPRING 2021

Levende installatie over de toekomst van de arbeid

SPRING gaat dit jaar door als testevenement. Hoe werkt dat? Lees hier!

Waar dient tegenwoordig ons werkende lichaam nog voor? De aspergeboer vervangt Nederlandse werknemers door mensen uit Oost-Europa. Bij techreuzen zoeken algoritmes 24/7 naar de grootst mogelijke winstmarge. Banen worden overgenomen door robots en vormen van kunstmatige intelligentie. Hebben we nog nut? Komt er een opleving van de arbeidersbeweging, of kunnen we ons beter neerleggen bij de onvermijdelijke automatisering?

In zijn nieuwste werk toont Dries Verhoeven de mens als een verstekeling in een groots distributiecentrum. Samen met Bulgaarse performers die ervaring hebben als arbeidsmigranten, realiseert hij een requiem voor de werkende mens. Het podium van de Stadsschouwburg doet dienst als werkvloer, waar dagelijks acht uur lang een 'levende installatie' te zien is.

De performers verblijven in kunstinstelling West Den Haag, waar een expositie rond het werk te zien is vanaf 26 mei. Met onder meer een documentaire over de totstandkoming van het werk in Sofia, Bulgarije en videoportretten die inzicht geven in het denken van de performers.

Delen

Maker

Studio Dries Verhoeven

Beweging aan Beweging uit