Ga naar de inhoud

  any attempt will end in crushed bodies and shattered bones

  Jan Martens
  Datum / Data
  28 oktober 2021
  Locatie
  Stadsschouwburg Utrecht, DE-Zaal
  Duur
  90 minuten
  Land
  België
  Prijs
  € 26 / € 17*
  Editie
  SPRING in Autumn 2021

  Een liefdevolle ode aan maatschappelijke ongehoorzaamheid

  Demonstraties zouden eindigen in ‘verpletterde lichamen en verbrijzelde botten’, waarschuwde Xi Jinping. Met deze keiharde taal dacht de Chinese leider in de zomer van 2019 de Hongkongse demonstranten in toom te houden. Retorisch geweld lijkt in de Trump-era normaal te zijn geworden. Woorden worden gebruikt als wapens, met het gevaar dat de woorden overgaan in echt geweld. Daartegenover staan sit-ins, kiss-ins, klimaatacties en scholierenstakingen, waarin bezorgde burgers luidkeels van zich laten horen. De Belgische choreograaf Jan Martens (1984), die in zijn werk op de mooie, gekke, aangrijpende aspecten van de mens focust, ensceneert een protest met zeventien performers van 15 tot 68 jaar. Met een andere, misschien wel veel méér zeggende taal van woorden – die van het lichaam.

   

  Podcastserie SPRING in het diepe
  Na de eerste serie SPRING in het diepe podcasts voor SPRING 2021 duikt kunstjournalist Luuk Heezen voor een tweede maal digitaal, maar zeer intiem, in de gedachtekronkels van de makers die op SPRING in Autumn te zien zijn.

  Luister hieronder de aflevering met Jan Martens over any attempt will end in crushed bodies and shattered bones. Andere afleveringen vind je hier.

  Delen

  Maker

  Jan Martens

  Beweging aan Beweging uit