Ga naar de inhoud

  ANΩNYMO

  Tzeni Argyriou
  Datum / Data
  21 mei, 22 mei 2019
  Locatie
  Stadsschouwburg Utrecht, Blauwe zaal
  Duur
  65 min
  Land
  Griekenland
  Prijs
  €17,- / €14,-
  Thema's
  Dutch premiere
  Editie
  SPRING 2019

  Als ons leven en onze relaties gedefinieerd worden door de technologie, wordt het dan niet eens tijd om opnieuw te beginnen?

  Als ons leven en onze relaties gedefinieerd worden door de technologie, wordt het dan niet eens tijd om opnieuw te beginnen? ANΩNYMO grijpt terug op een pre-digitaal tijdperk, toen dansen nog niet werd toegeschreven aan een choreograaf, maar collectief werd bedacht. Dans bracht mensen dichter tot elkaar en droeg bij aan de sociale cohesie. Dansen waren niemands eigendom, omdat ze van iedereen waren. Iemand maakte de eerste beweging, die door iemand anders werd opgepikt en de verschillende onderdelen vormden stap voor stap een patroon. De dans bewoog zich door de eeuwen heen en werd onderdeel van elk mense lijk ritueel: trouwen, doodgaan, oorlog en vrede.

  Zeven dansers nemen ons mee op een reis terug in de tijd. Het startpunt wordt gevormd door traditionele Griekse dansen, maar ook het internet zoals we dat van-daag kennen. ANΩNYMO is niet alleen een voorstelling, maar ook een ritueel van uitloggen van onze ingesle ten digitale gewoonten… 

  Delen

  Maker

  Tzeni Argyriou

  Beweging aan Beweging uit