Ga naar de inhoud
  • performative installation

2048 – identity in dissolution (٢٠٤٨ – تَحَلّلْ هَوِيَة)

Datum / Data
20 mei, 21 mei, 22 mei, 23 mei, 24 mei 2023
Locatie
-
Duur
90 minuten
Taal
Engels / 1 dag Arabisch (wo 24 mei)
Land
Palestina, Libanon, Nederland
Prijs
€17,50 / €14,50
Editie
SPRING 2023

Intieme voorstelling met en over een kunstenaar die de hele tijd bij het publiek is, maar nooit zichzelf laat zien

alaa minawi is een Nederlands-Libanees-Palestijnse kunstenaar die werkt tussen beeldende kunst en podiumkunsten. Na het succes van zijn performance That breath we hold… in 2021 is alaa nu terug met een nieuwe voorstelling genaamd 2048 – identity in dissolution.

“In een huis dat niet zijn huis is, in een straat die niet de zijne is”, nodigt alaa zijn publiek uit, zonder daar te zijn. Een klein, intiem publiek wordt meegenomen op een reis van vragen over henzelf, hun jeugd, familie en identiteit. Zo zijn ze niet alleen toeschouwers, maar een cruciaal en onmisbaar onderdeel van de voorstelling. Samen met zijn publiek bespreekt alaa maatschappelijk geweld dat resulteert in de uitsluiting van bepaalde leden van de samenleving, door onder andere de afwezigheid van een identiteitskaart.

2048 is de naam van het artistiek onderzoek van alaa rond het begrip erbij horen en alles wat daaruit voortvloeit. Dit onderzoek manifesteert zich in de vorm van performatieve installaties, allemaal onder dezelfde titel; 2048, maar de ondertitel verandert. 2048 – identity in dissolution is de vierde performatieve installatie en gaat over de notie van de zichtbaarheid en onzichtbaarheid om ons heen van degenen die hun identiteit moeten verschuilen. Deze voorstelling begon als een onderzoek naar de gevolgen van het onvermogen van Libanese moeders om hun kinderen het staatsburgerschap te verlenen..

Tijdens het festival Beyond the Black Box van De Brakke Grond in januari 2023 ging 2048 – identity in dissolution  in Nederlandse première. De internationale première vond plaats op 15 januari 2023 in Beiroet (Libanon). Op woensdag 24 mei wordt deze Arabische versie van de voorstelling ook op SPRING gespeeld.

Disclaimers:

1- In deze voorstelling wordt WhatsApp gebruikt. Je dient jouw eigen WhatsApp nummer op jouw telefoon geïnstalleerd te hebben. Er wordt een WhatsApp groep gemaakt met het publiek (10-12 personen). Jouw telefoonnummer wordt deel van die WhatsApp groep. Een deel van de media die je in deze groep stuurt wordt in de voorstelling gebruikt. De locatie zal de dag van de voorstelling in de WhatsApp groep bekend worden gemaakt.

2- Tijdens de voorstelling wordt soms de flitser van de telefoon gebruikt.

3- De voorstelling begint buiten.

4- De voorstelling vraagt bekendheid met WhatsApp. Het is niet mogelijk om mee te doen zonder je eigen WhatsApp nummer. Zorg dat je telefoon goed opgeladen is!

Delen

Maker

alaa minawi

Beweging aan Beweging uit