Ga naar de inhoud
  • Nieuws

Nieuwe podcast met SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP makers Lucy Wilke, Paweł Duduś, en Kim_Twiddle

26.04.2023

De derde aflevering van SPRING in het Diepe 2023 is hier! In deze podcast spreekt host Luuk Heezen met SPRING-makers over hun voorstellingen. Deze keer praat hij met Lucy Wilke, Paweł Duduś en Kim_Twiddle van SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP, die op SPRING in Nederlandse première gaat.

SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP is een prijswinnende voorstelling waarin thema’s centraal staan als vriendschap, zorgverlening en hoe de lichamen van de twee performers (Lucy, wiens lichaam vaak wordt gezien als gehandicapt, en Paweł, die zich identificeert als queer) in de samenleving worden gezien. Tijdens de korte podcast worden de thema’s van de voorstelling uitvoerig besproken. Lucy en Paweł vertellen hoe ze al langer bevriend zijn en samenwerken, en over het speciale proces van het ‘uitnodigen’ van Kim in hun vriendschap.

Luister de podcast hier!

Ben je na deze podcast enthousiast geworden over het werk van deze makers? SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP kun je op woensdag 24 en donderdag 25 mei in De Paardenkathedraal zien. Maker Kim_Twiddle sluit op zaterdagavond 27 mei het festival af met een DJ-set in de Stadsschouwburg. Toegang is gratis; meer info vind je hier⁠. Lucy Wilke vormt samen met haar moeder de band blind & lame. Zij geven tijdens SPRING ook een concert op vrijdag 26 mei.

Delen

Beweging aan Beweging uit