Ga naar de inhoud
  • Maker

Paul Boereboom

Leon Rogissart is een Belgische theaterregisseur. Hij studeerde in 2021 af aan de regieopleiding van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Het theater …

Leon Rogissart is een Belgische theaterregisseur. Hij studeerde in 2021 af aan de regieopleiding van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Het theater is voor hem de ultieme plek om een collectieve ervaring te creëren waar intuïtie en resonantie op de voorgrond staan. Naast theater, zijn muziek en VR dan ook belangrijke pijlers in zijn werk. De combinatie van de drie geven hem de mogelijkheid de abstractie in de realiteit te ontrafelen en het begrip tijd te deconstrueren. In 2021 ontving Leon samen met zijn collega Paul Boereboom de award voor beste VR productie op het KABOOMFestival in Utrecht met het VR prototype Ascension.

Paul Boereboom is Nederlandse scenograaf, woonachtig in Amsterdam. Hij studeerde scenografie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na zelf lang op het toneel te hebben gestaan besloot Paul om niet meer met zijn lichaam, maar als ontwerper de ruimte (op het toneel) te bevragen. Zijn werkzaamheden omvatten theatervormgeving, installaties en kostuumontwerp, maar ook video-ontwerp en werk in virtual reality. In november 2021 heeft Paul het Harry Wich Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds gewonnen om zijn werk verder te ontwikkelen.

Delen

Beweging aan Beweging uit