Ga naar de inhoud
  • Maker

Igor Shugaleev

Igor Shugaleev is een Belarussische kunstenaar en performer die is afgestudeerd aan de Belarusian State Academy of Arts. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij een…

Igor Shugaleev is een Belarussische kunstenaar en performer die is afgestudeerd aan de Belarusian State Academy of Arts. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij een passie voor performances, fysiek theater en hedendaagse dans. Hij vervolgde zijn opleiding door deel te nemen aan workshops onder leiding van gerenommeerde docenten in heel Europa, waarbij hij de terreinen van performance, partnering, happening en hedendaagse dans verkende.

Vanaf 2019 begon Shugaleev solo projecten te creëren die putten uit zijn multidisciplinaire achtergrond, waarin hij samenwerkt met kunstenaars uit verschillende disciplines om zijn eigen unieke artistieke taal te ontwikkelen op het snijvlak van dans, toneel en performance. Shugaleev woont sinds 2021 in Polen en blijft provocerende een innovatieve werken creëren die de grenzen van traditionele kunstvormen verleggen.

Igor Shugaleev

Delen

Beweging aan Beweging uit