Ga naar de inhoud
  • Maker

Igor Cardellini

Tomas Gonzalez (SUI) studeerde Kunst en Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Lausanne en studeerde af aan de University of Performing Arts, Manufacture-…

Tomas Gonzalez (SUI) studeerde Kunst en Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Lausanne en studeerde af aan de University of Performing Arts, Manufacture-HEARTS, waar hij lesgeeft sinds 2018. Hij onderzoekt de processen van kopiëren, imitatie en reactivering. Hij werkt ook samen met regisseurs als Jérôme Bel, Milo Rau, Yan Duyvendak, Stefan Kaegi, Mohammad Al Attar, en met Sara Leghissa als artistiek partner. 

Igor Cardellini (SUI) studeerde af aan de Universiteit van Lausanne in antropologie, sociologie en politicologie. Hij onderzoekt structurele machtsrelaties en de manier waarop we deze kunnen bevragen en ondermijnen door voorstellingen. Hij schrijft voor meerdere Zwitserse kranten en is een lid van de commissie van het Belluard Bollwerk festival. In 2022-23 is hij resident van het Instituto Svizzero in Rome. Door queer perspectieven verkent hij daar monstrueuze menselijke figuren en de politieke dimensies van het lichaam, waarbij hij inspiratie haalt uit Romeinse beelden.

Delen

Beweging aan Beweging uit