Ga naar de inhoud
  • Maker

Forced Entertainment

Forced Entertainment is een theatergezelschap uit Sheffield, opgericht in 1984. De groep toert en presenteert de baanbrekende, provocerende voorstellingen in he…

Forced Entertainment is een theatergezelschap uit Sheffield, opgericht in 1984. De groep toert en presenteert de baanbrekende, provocerende voorstellingen in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Al bijna veertig jaar lang werkt de groep samen aan een unieke praktijk, waarin de conventies van het genre, het verhaal en het theater zelf worden verkend en vaak doorbroken, waarbij niet alleen invloed wordt uitgeoefend op drama, maar ook op dans, podiumkunst, muziekcultuur en populaire vormen als cabaret en stand-up. 

Het gezelschap Forced Entertainment, onder leiding van kunstenaar en schrijver Tim Etchells, bestaat uit ontwerper en performer Richard Lowdon en de performers Robin Arthur, Claire Marshall, Cathy Naden en Terry O'Connor. In de loop der jaren is dit kerngezelschap aangevuld met bijdragen van vele gastartiesten en performers.

https://www.forcedentertainment.com/

Seke Chimutengwende is een veelzijdig kunstenaar die werkt als choreograaf, performer, beweging regisseur en docent. Hij heeft samengewerkt met verschillende dansgezelschappen, zoals DV8 Physical Theatre, Lost Dog, Forced Entertainment en Sue MacLaine Company. Sinds 2006 verkent Seke volledig geïmproviseerde performances met behulp van beweging en tekst en heeft hij wereldwijd meer dan 70 solo-improvisaties uitgevoerd. Hij heeft ook samengewerkt met vele dansers, acteurs en muzikanten voor ensemble-improvisaties.

Met meer dan 40 jaar ervaring als acteur en performer is Tyrone Huggins een doorgewinterde professional. In 1979 was hij medeoprichter van Impact Theatre Co-operative, een experimenteel visueel theatergezelschap, en toerde in vijf jaar tijd nationaal en internationaal met dertien bedachte producties. Hij werkte ook met andere gerenommeerde gezelschappen zoals Temba, People Show, Hesitate & Demonstrate, Talawa, Paines Plough en Graeme Miller Company.

https://www.tyronehuggins.com/

Delen

Beweging aan Beweging uit