Ga naar de inhoud
  • Maker

Alexandre Saunier

Chris Salter is kunstenaar, professor Computation Arts aan de Concordia University in Montreal en directeur van het Hexagram-netwerk voor onderzoek en creatie i…

Chris Salter is kunstenaar, professor Computation Arts aan de Concordia University in Montreal en directeur van het Hexagram-netwerk voor onderzoek en creatie in kunst, cultuur en technologie. Hij maakt grootschalige installaties en schrijft over het snijvlak van kunst, design en technologie. Salter werkt samen met een diverse groep professionals, waaronder antropologen en ingenieurs, om meeslepende werken te creëren die meerdere zintuigen aanspreken. Zijn werk is wereldwijd tentoongesteld en er zijn diverse publicaties verschenen, waaronder in The Guardian en The New York Times. Hij is de auteur van twee boeken en heeft meer dan 100 lezingen gegeven op conferenties en festivals wereldwijd.

https://www.chrissalter.com/

Alexandre Saunier is een interdisciplinaire kunstenaar en onderzoeker, die werkt aan installaties en performances die licht, geluid, video, autonome systemen, en zintuiglijke waarneming combineren. Zijn academische onderzoek gaat over moderne artistieke praktijken aan het kruispunt van lichtdesign, mediakunsten, cybernetica, en complexe-systeem-theorie. Alexandre heeft een research-creatie Ph.D. van Concordia University, een master in sounddesign van ENS Louis Lumière in Parijs, en een bacherlor's in wiskunde en natuurkunde. Hij deed mee aan onderzoek naar robotdesign en interactief licht aan ENS Arts Décoratifs in Parijs. Zijn artistiek werk en academisch onderzoek zijn op meerdere internationale locaties gepresenteerd, zoals Mutek, Elektra, Festival de la Imagen, Media Art History, Ars Electronica, ISEA, Impakt Festival, Muffathalle, Llum BCN, en Nuit Blanche de Toronto.

http://www.alexandresaunier.com/

Delen

Beweging aan Beweging uit