Ga naar de inhoud
  • Nieuws

Erin Coppens nieuwe zakelijk directeur SPRING

29.08.2022

Erin Coppens wordt per 15 september de zakelijk directeur van SPRING.

Erin Coppens wordt per 15 september de zakelijk directeur van SPRING. Coppens (1973) heeft meer dan 25 jaar ervaring in de podiumkunstensector, op zowel zakelijk als artistiek-inhoudelijk vlak. Ze heeft o.a. bij Theatergroep Hollandia en Oorkaan de internationalisering opgezet en succesvol uitgebouwd en was zakelijk leider bij anoukvandijk dc, LeineRoebana, Kalebas Produkties en Oorkaan.

De Raad van Toezicht van SPRING is verheugd Coppens aan te kunnen kondigen als opvolger van Jeltsje In der Rieden, die het festival na zeven jaar verliet. Coppens wordt directeur-bestuurder, naast artistiek directeur Grzegorz Reske. Cobie de Vos, huidig interim zakelijk directeur, zal in september de leiding overdragen en eind oktober SPRING verlaten.

Tanja Mlaker, voorzitter Raad van Toezicht SPRING: “De Raad van Toezicht is blij dat we met Erin Coppens een bevlogen zakelijk directeur hebben gevonden met een ruime staat van dienst en veel internationale ervaring. We danken Cobie de Vos voor haar inzet waardoor de overgang naar een nieuwe directie soepel kon verlopen.”

Grzegorz Reske, artistiek directeur SPRING: “Ik ben verheugd Erin te verwelkomen in het SPRING team. Ik kijk er naar uit om samen te werken aan een SPRING organisatie die de artistieke gemeenschap op lokaal en internationaal niveau en de inwoners van Utrecht nog beter van dienst kan zijn. Erins ervaring en energie zullen een grote aanwinst zijn bij de volgende stappen in de ontwikkeling van SPRING.”

Erin Coppens: “SPRING is een cutting edge hedendaags festival dat middenin de wereld staat en deze bevraagt. Het festival stimuleert de ontwikkeling van jong talent en nieuwe kunstvormen, jaagt met haar Academy het theoretische discours aan en zorgt voor internationale reflectie en uitwisseling. Onderwerpen waar ik mij graag hard voor maak. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met Grzegorz Reske en het team de positie van SPRING in Nederland en in het internationale podiumkunstenveld verder uit te bouwen.”

SPRING in Autumn 2022

Dit najaar, van 27 t/m 29 oktober, vindt de zesde editie plaats van SPRING in Autumn, het gezamenlijk festival van Stadsschouwburg Utrecht en SPRING. Het programma wordt a.s. donderdag 1 september bekend gemaakt, dan start ook de kaartverkoop via ssbu.nl

Delen

Beweging aan Beweging uit