Skip to content
  • News

Jeltsje In der Rieden is leaving SPRING

21.04.2022

This information is only available in Dutch.

Zakelijk directeur Jeltsje In der Rieden verlaat SPRING na de komende editie van SPRING (12-21 mei). Ze neemt na zeven jaar afscheid van het festival en wordt zakelijk directeur van Slagwerk Den Haag.

Jeltsje In der Rieden trad in 2015 aan bij SPRING naast de toenmalig artistiek directeur Rainer Hofmann. Met Hofmann ontwikkelde zij onder andere een tweede festival; SPRING in Autumn, een driedaags festival dat in samenwerking met Stadsschouwburg Utrecht jaarlijks plaatsvindt. Ze was in haar functie ook zeer actief in het Utrechtse culturele veld o.a. als voorzitter van het Utrechts Festival Overleg en bestuurslid van PACT.

Tanja Mlaker, voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting SPRING: “We zijn Jeltsje zeer erkentelijk voor haar jarenlange inzet voor SPRING en goede samenwerking met alle partners. Met veel energie en enthousiasme heeft ze gewerkt aan vele festivaledities en aan sterke positie van SPRING. We wensen haar veel succes bij Slagwerk Den Haag.”

Jeltsje In der Rieden: “Ik ben trots op de ontwikkeling die SPRING de laatste zeven jaar heeft doorgemaakt en de bijdragen die ik daaraan heb kunnen leveren. Dat had ik niet kunnen doen zonder een fantastisch team. Met Grzegorz Reske heeft SPRING vorig jaar een artistiek directeur gevonden die de twee toonaangevende podiumkunstenfestivals samen met een nieuw zakelijk directeur weer verder kan brengen. Ik zie daarom uit naar de komende edities van SPRING én naar een nieuw avontuur bij Slagwerk Den Haag.”

De tiende editie van SPRING Performing Arts Festival vindt plaats van 12-21 mei op verschillende locaties in Utrecht. Programma & tickets: springutrecht.nl

Foto door Anna van Kooij

Share

Motion on Motion off