Ga naar de inhoud
  • Nieuws

Cobie de Vos interim zakelijk directeur SPRING

25.05.2022

We zijn verheugd aan te kunnen kondigen dat Cobie de Vos zal optreden als interim zakelijk directeur van SPRING. Met ingang van 13 juni zal Cobie de Vos de huidige directeur Jeltsje In der Rieden opvolgen, die na zeven jaar de organisatie verlaat. Cobie de Vos blijft interim zakelijk directeur tot en met 31 oktober 2022. De komende periode nemen we de tijd om een nieuwe vaste zakelijk directeur te vinden, het is onze wens dat die persoon op 1 oktober start. De vacature voor deze functie zal binnenkort verschijnen.

Cobie de Vos heeft een buitengewone ervaring in bedrijfsvoering en ook brede erkenning van de Utrechtse podiumkunstsector. Ze was directeur van Huis en Festival a/d Werf. Ze leidde de succesvolle overgang van Huis a/d Werf naar Het Huis Utrecht, waar ze vervolgens negen jaar lang algemeen directeur van is geweest. Ook was ze betrokken bij de fusie van Festival a/d Werf en Springdance tot het SPRING Performing Arts Festival zoals we dat nu kennen.

Grzegorz Reske, artistiek directeur SPRING: “Managementverandering is altijd een uitdagend moment voor organisaties. Ik ben erg blij dat Cobie ermee instemde om de rol van interim op zich te nemen. Ze is een belangrijke steun voor mij sinds ik in Utrecht ben gearriveerd en heeft me geholpen de lokale context beter te begrijpen. Met haar kennis en ervaring krijgt de organisatie een grote troef om door de overgangsperiode heen te komen. “

Tanja Mlaker, voorzitter Raad van Toezicht SPRING: “We zijn blij dat Cobie de Vos de komende maanden SPRING samen met artistiek directeur Grzegorz Reske kan leiden en kan werken aan de volgende editie van SPRING in Autumn en het voorbereiden van de plannen voor 2023.”

Cobie de Vos: “Het is bijzonder om tien jaar na de oprichting van SPRING even onderdeel te mogen zijn van de organisatie. Ik kijk er naar uit om met het team SPRING in Autumn vorm te geven en verder te werken aan de ambities van het festival.”

Foto: Nadine van de Berg

Delen

Beweging aan Beweging uit