Ga naar de inhoud
  • Nieuws

Aanbevolen door SPRING in Stadsschouwburg Utrecht

10.11.2022

Artistiek directeur Grzegorz Reske dook in het programma van onze partner Stadsschouwburg Utrecht en maakte een interessante selectie van voorstellingen.

Artistiek directeur Grzegorz Reske dook in het programma van onze partner Stadsschouwburg Utrecht en maakte een interessante selectie van voorstellingen van (inter)nationale theatermakers en choreografen waarmee SPRING zich als festival artistiek verbonden voelt. Hij legt ook uit waarom.

Atropa | Theater Utrecht, Naomi Velissariou e.a. 22 t/m 25 nov & 7 t/m 8 dec 2022
“Tijdens SPRING 2019 maakte Naomi Velissariou veel indruk met de energieke en provocerende concert-performance van Permanent Destruction. In haar nieuwe productie vervolgt Naomi haar verkenning van muziek en pop esthetiek. Deze keer kiest ze voor de klassieke Griekse setting, om in het hart van ons Europese literaire erfgoed op zoek te gaan naar nieuwe betekenissen en reflecties van de hedendaagse wereld.” 

Red. The Sorrows of Belgium III: Hellhole | NTGent | Luk Perceval 9 dec 2022 (geannuleerd)
“Epische stem uit het Vlaamse theaterveld. Deze keer confronteert Perceval zichzelf met een van de keerpunten uit de recente Belgisch Nederlandse geschiedenis.”

En route | Dries Verhoeven 27 & 28 mrt 2023
“De ‘enfant terrible’ uit Utrecht gaat opnieuw op zoek naar verontrustende en oncomfortabele waarheden over de Westerse beschaving.”

Kind | Peeping Tom 18 apr 2023 (geannuleerd)
 “Het gezelschap van Gabriela Carrizo en Frank Chartier is een van de meest onderscheidende stemmen in het hedendaagse danstheater.”

30 appearances out of darkness | Arno Schuitemaker 28 mei 2023
“Hypnotische choreografie door een van de interessantste stemmen in de Nederlandse dansscene.”

Delen

Beweging aan Beweging uit