Ga naar de inhoud
  • Nieuws

Eerste SPRING Days geslaagd!

25.09.2024

Afgelopen weekend was de Nederlandse première van SPRING-coproductie Haribo Kimchi en een contextprogramma met een workshop, een aftertalk en een Reading Group.

Dit weekend was de eerste editie van ‘SPRING Days’: een nieuw concept van SPRING Performing Arts Festival waarin gedurende het jaar activiteiten worden georganiseerd in Utrecht met lokale partners. Dit weekend presenteerde SPRING de voorstelling Haribo Kimchi van Jaha Koo, nadat deze afgelopen mei helaas geannuleerd moest worden. Voor Haribo Kimchi was de lokale partner Theater Utrecht.

Het weekend startte op vrijdag met de Reading Group “Food in South-Korean Literature”, georganiseerd in samenwerking met boekhandel Savannah Bay. In deze Reading Group werden de boeken The Vegetarian van Han Kang en I Want to Die but I Want to Eat Tteokbokki van Baek Sehee samen gelezen en besproken.

Op zaterdag en zondag was het eindelijk tijd voor de voorstelling zelf: Haribo Kimchi speelde 3 keer in de Paardenkathedraal voor een uitverkochte zaal. Na de Nederlandse première op zaterdag was er een interessante aftertalk met Jaha, met boeiende en persoonlijke vragen uit het publiek.

Op maandag was de workshop ‘Storytelling through Kitchen Practices’ met Jaha Koo, waarin deelnemers de maaltijden van Haribo Kimchi kookten en leerden over de kunst van het integreren van culinaire praktijken in verhalen vertellen.

Voorstelling en aftertalk

Beeld: Allard Willemse

Workshop

Beeld: Allard Willemse

Reading Group

Beeld: Elise de Leede

Delen

Beweging aan Beweging uit