Ga naar de inhoud
  • Theatre
  • SPRING coproduction
  • NL premiere

Haribo Kimchi

Jaha Koo / CAMPO
Datum / Data
za 21 september 20:00, zo 22 september 15:00
Locatie
De Paardenkathedraal
Duur
65 min
Taal
Koreaans (Engels & Nederlands ondertiteld)
Land
Zuid-Korea/België
Prijs
€18,- / €15,-
Thema's
Non-western, Face from the crowd
Toegankelijkheid arrow

In deze voorstelling, die in SPRING 2024 helaas niet door kon gaan, neemt Koreaanse maker en componist Jaha Koo ons via verschillende absurde en ontroerende anekdotes mee op een culinaire reis, waarbij we eetcultuur verkennen als een vorm van taal die de structuur van een samenleving onthult. 

De kaartverkoop loopt via onze partner Theater Utrecht.

Tickets

De sterke aroma’s van een stomende pan soep op het fornuis, de snelle, scherpe geluiden van een mes dat pijlsnel een lente-uitje hakt, het gespetter van paddenstoelen die op hoog vuur dichtschroeien. Haribo Kimchi neemt ons mee naar een pojangmacha, een late-night snackbar die je overal tegenkomt in de straten van Zuid-Korea. Daar ontmoeten we een groepje dolende zielen: een YouTuber, een paling, een pad en een rijstkoker. Samen gaan we op een culinaire reis die ons laat kennismaken met voedsel als een vorm van taal, en wat die taal zegt over de manier waarop een samenleving is opgebouwd. In een reeks absurdistische, ontroerende anecdotes vertellen zij over de diaspora van de Kimchicultuur, het kannibalisme tijdens de hongersnood, de bijtende pijn van openlijk racisme en de diepe, umamirijke smaak van thuis. 

Na de Hamartia Trilogy (2021), waarin Jaha Koo de diepgaande gevolgen van het imperialisme in Oost-Azië onderzocht, keert de Zuid-Koreaanse theatermaker en componist terug naar Utrecht met zijn nieuwste werk. In zijn typische eigen stijl, een mengeling van muziek, cutting-edge video en robots als performers, reflecteert de maker op culturele assimilatie en alle bijbehorende conflicten en paradoxen. In een uitzonderlijke performance die met al onze zintuigen speelt, verandert Jaha Koo de manier waarop we naar eten kijken voorgoed.

Nagesprek

Na de voorstelling op 21 september organiseren we een nagesprek met onder andere maker Jaha Koo.

https://www.campo.nu

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:

 

Delen

Maker

Jaha Koo

Credits

Concept, tekst, regie, muziek, geluid & video Jaha Koo

Performance Gona, Seri, Haribo & Jaha Koo

Dramaturgie Dries Douibi

Scenografie & digitale ondersteuning Eunkyung Jeong

Artistiek advies Pol Heyvaert

Technische coördinatie Korneel Coessens

Techniek Bart Huybrechts & Babette Poncelet

Cuckoo hacking & ontwikkeling toad Idella Craddock

Productieleider Wim Clapdorp

Productie CAMPO

 

Coproductie Kunstenfestivaldesarts, Rideau de Bruxelles, Theater Utrecht, SPRING Performing Arts Festival (Utrecht), Festival d’Automne à Paris, Théâtre de la Bastille (Paris), Tangente St. Pölten – Festival für Gegenwartskultur, &Espoo theatre (Finland), International Summer Festival Kampnagel (Hamburg), Sophiensaele (Berlin), Meet You Festival (Valladolid), Bunker (Ljubljana), National Theatre and Concert Hall Taipei, The Divine Comedy International Theater Festival/ Teatr Łaźnia Nowa (Kraków) & Perpodium

Met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest  & de Vlaamse overheid

Het prototype van de aal werd ontwikkeld door Innovation:Lab in coproductie met Theater Utrecht en creatieve technologen Adriaan Wormgoor & Willem Vooijs

Beeld Jaha Koo, Bea Borgers

Beweging aan Beweging uit