Ga naar de inhoud
  • Nieuws

Terugblik op SPRING in Autumn 2022

02.11.2022

Een terugblik op de 6e editie van SPRING in Autumn.

Donderdag 27 t/m zaterdag 29 oktober vond de zesde editie plaats van SPRING in Autumn, het jaarlijkse festival dat wij samen met Stadsschouwburg Utrecht organiseren. We toonden 7 voorstellingen, waaronder 5 Nederlandse premieres, uit 6 verschillende landen.

De Portugese theatermaker Raquel Andre maakte samen met 6 theaterbezoekers van SPRING en Stadsschouwburg Utrecht de voorstelling Collection of Spectators.

Met L Haal van Khalid Benghrib openden we het festival op donderdag. “Marokkaanse choreograaf Khalid Benghrib creeert spannend eerbetoon aan zijn culturele roots.” schreeft Theaterkrant over de opening.

Memory Lapse van Wouter van Veldhoven en Guiot Duermeijer was tijdens het festival te bezoeken in de foyer van Stadsschouwburg Utrecht. “In Memory Lapse, de audiovisuele installatie van installatiekunstenaar/technisch ontwikkelaar Wouter van Veldhoven en theatermaker Guiot Duermeijer, kijken we met een kleine groep toeschouwers naar een compositie van bandrecorders. In verschillende, overlappende geluidssporen krijgen we een elegant, intiem geluidsbeeld van dementie en veranderende geheugens.”

“De verworven idealen van de oudjes, die het publiek met hun ontwapenende dansen flink weten in te pakken, worden voortdurend onderuitgehaald. We gaan vooruit, maar even hard ook weer achteruit. Ze blijken niet houdbaar. De nieuwe generatie zal het wiel opnieuw moet uitvinden. De zaal, waar jong en oud zich een voorstelling lang verkneukelt van herkenning, is helemaal mee.” Schreef Theaterkrant over Dance Me!. De voorstelling van Duits collectief She She Pop dat op zaterdagavond te zien was in de Blauwe Zaal.

Delen

Beweging aan Beweging uit