Ga naar de inhoud

  Through the Skin

  Mitra Ziaee Kia, Hiva Sedaghat
  Datum / Data
  21 mei, 22 mei 2019
  Locatie
  Theater Kikker, Kleine Zaal
  Duur
  50 min
  Land
  Iran
  Prijs
  €17,- / €14,-
  Thema's
  Dutch premiere
  Editie
  SPRING 2019

  De bewegingen worden groter, de soundscape zwelt aan, precies zoals onze gevoelens binnen een relatie groeien en ons diep raken tot ze onder de huid kruipen.

  In Through the Skin portretteren de jonge Iraanse choreografes Mitra Ziaee Kia en Hiva Sedaghat via hun lichamen hun persoonlijke ervaringen met liefde – en alle plezier en pijn die er mee samenhangt. Een net rond het duo symboliseert de relatie die op z’n beste momenten voelt als een veilige bubbel. Geleidelijk maken de twee lichamen zich los van elkaar. De bewegingen worden groter, de soundscape zwelt aan, precies zoals onze gevoelens binnen een relatie groeien en ons diep raken tot ze onder de huid kruipen.

  Na de performance wordt de video So-city of Spectacle, a practice of freedom vertoond. De naam is geïnspireerd op Guy Debord’s theorie ‘The Society of Spectacle’ waarin hij de samenleving als een scène op een toneel beschouwd. Individuen worden hierbij gepositioneerd en gestuurd door de onderlinge machtsrelaties. Dit werk toont twee excentrieke vrouwenlichamen die buiten het podium optreden en daarmee de mannelijke blik van het publiek afleidt. Een spectaculaire performance! 

  Delen

  Maker

  Mitra Ziaee Kia

  Maker

  Hiva Sedaghat

  Beweging aan Beweging uit