Pleasant Island

Silke Huysmans & Hannes Dereere
 
Theater

Pleasant Island was de naam die de Britse walvisjagers gaven aan het eiland Nauru in de Stille Oceaan. Het eiland was lang een paradijs op aarde. Maar nu alle rijkdommen ontgonnen zijn, is de grond uitgeput en heerst er armoede. Australië heeft er bovendien een enorm vluchtelingenkamp ondergebracht. De vluchtelingen zijn nu de belangrijkste bron van inkomen. Wat voor toekomst blijft er over na deze ecologische en economische ondergang? Theatermakers Silke Huysmans en Hannes Dereere trokken naar Nauru om dit met eigen ogen te zien.

In hun vorige stuk, Mining Stories, onderzocht het jonge makersduo de gevolgen van een recente mijnramp in Brazilië. Met Pleasant Island zetten ze hun onderzoek naar de gevolgen van extreme mijnontginning voort aan de hand van documentair materiaal dat ze via interviews verzamelden. Hoe gaan we om met de grauwe toekomstbeelden die ons allen boven het hoofd hangen? 

Concept, makers: Silke Huysmans & Hannes Dereere
Dramaturgie: Dries Douibi
Geluidsmontage: Lieven Dousselaere
Techniek: Anne Meeussen & Piet Depoortere
Producent: CAMPO i.s.m. Everest
Coproducenten: Kunstenfestivaldesarts, Beursschouwburg, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Veem House For Performance, De Brakke Grond, SPRING Performing Arts Festival
Met ondersteuning van: Beursschouwburg, De Grote Post, KAAP, Kunstencentrum Buda, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, STUK & Veem House for Performance
Met dank aan: alle gesprekspartners in Nauru

 

Data

20/05/2019 21:00

21/05/2019 21:00

Prijs

€17,- / €14,-

Locatie

Theater Kikker, Grote Zaal

Editie

SPRING 2019 

Info

Duur: 75 min
Taal: Diversen / Boventitels Nederlands
+ Flitsintro (ma 20 mei)
+ 10 minutes 10 questions (di 21 mei)

Combiticket mogelijk op 20 mei.
Scroll naar beneden voor
meer informatie.

 

& meer

“Radio en podcast zijn heel intiem: iemand vertelt een verhaal in je oor” “Radio en podcast zijn heel intiem: iemand vertelt een verhaal in je oor”

Interview met Luuk Heezen over SPRING Radio!

nieuws
 
 
 

SPRING passe-partout