Ga naar de inhoud
  • performative installation

Dear beloved friend,

Dries Verhoeven
Datum / Data
18 mei, 19 mei 2023
Locatie
Stadsschouwburg Utrecht Grote Zaal
Duur
90 minuten
Taal
Engels en Nederlands met Engelse en Nederlandse ondertiteling
Land
Nederland
Prijs
€25,- / €17,50
Editie
SPRING 2023

Een voorstelling rechtstreeks vanuit Lagos, Nigeria over ons verschuivende Europese zelfbeeld

“In Januari reisde ik naar Lagos, Nigeria om een werk te maken over de mogelijke toekomstige Afrikaanse exodus. Maar de performers van Kininso Koncepts hadden niet zo’n zin om zichzelf als potentiële migranten te tonen. Liever draaiden ze de lange geschiedenis van stereotypering om, en stelden ze hun blik op ons, Europeanen, centraal. Een camerateam uit Nollywood, het centrum van de Afrikaanse filmindustrie, sprong aan boord. Gewapend met camera’s, filmlampen en een snelle internetverbinding maakten ze een werk over ons Europese zelfbeeld, nu onze toekomstverwachtingen hier beginnen te wankelen. Hoe hardnekkig zijn de beelden van onszelf en de ander? Hoelang houden we ons nog vast aan onze comfortabele machtspositie?”

Dear beloved friend, is een voorstelling die wordt gespeeld in het Seaside Cottage theatre in Lagos en rechtstreeks via internet vertoond in de Utrechtse stadsschouwburg.

“Verhoeven is een grootmeester in het bedenken van de juiste vorm bij het juiste onderwerp… Het is een van zijn meest politieke voorstellingen geworden, over een werelddeel dat massaal op de vlucht zal slaan en een ander werelddeel dat zich daar geen raad mee weet.” – De Volkskrant

Op 20 mei is er na de voorstelling een aftertalk met de performers. Deze wordt gemodereerd door Maurice van Turnhout.

Delen

Maker

Dries Verhoeven

Beweging aan Beweging uit