Hoe dicht kun je bij iemand zijn die heel ver weg woont? Die van jou wordt gescheiden door werelddelen, culturen en generaties? Wat gebeurt er als volwassenen in Nederland praten met tieners in Australië en Singapore over belangrijke en intieme onderwerpen zoals seksualiteit, schaamte, verdriet, leeftijd, dood en de toekomst van de planeet? En hoe werkt theater als je niet fysiek bij elkaar kunt komen?
Body of Knowledge – At Home is een uitnodiging om een gesprek aan te gaan, om deel te nemen aan een uitwisseling tussen lichamen ver van elkaar vandaan, over onderwerpen die over het lichaam gaan. Het telefoongesprek wordt podium: de tieners bellen vanuit hun kamers in Australië en Singapore en worden hoofdrolspelers, en de volwassenen in Nederland – die de telefoontjes thuis opnemen – zijn het publiek dat reageert op de brandende vragen van de tieners. Aan het begin ontmoeten de deelnemers elkaar op een scherm in een virtuele gezamenlijke ruimte waar ze een inleiding krijgen en na afloop hun ervaringen kunnen delen.
Over:
Het werk van de Australische theatermaker Samara Hersch is een koppeling tussen voorstelling en sociale betrokkenheid. De onderwerpen gaan over politieke en sociale taboes; ze kaart problemen aan die meestal verzwegen worden. Body of Knowledge – At Home gaat ook over het gesprek tussen generaties en de uitwisseling van kennis. Zoals ze ook al in haar eerdere werk deed, werkt Samara Hersch ook nu weer met amateurs. In workshops oefenden de tieners om een taal te vinden waarmee ze zelfverzekerd hun onwetendheid, angsten, wensen en hoop konden verwoorden. Hun nieuwsgierigheid, kracht en oprechtheid zijn een cadeau aan hun publiek en hebben de kracht om overtuigingen op te schudden, waarnemingen te veranderen en een nieuw verhaal over jezelf te vertellen.