Body of Knowledge - At Home

Samara Hersch
 
'Een uitnodiging om in gesprek te gaan met tieners aan de andere kant van de wereld.'
 

Hoe dicht kun je bij iemand zijn die heel ver weg woont? Die van jou wordt gescheiden door werelddelen, culturen en generaties? Wat gebeurt er als volwassenen in Nederland praten met tieners in Australië en Singapore over belangrijke en intieme onderwerpen zoals seksualiteit, schaamte, verdriet, leeftijd, dood en de toekomst van de planeet? En hoe werkt theater als je niet fysiek bij elkaar kunt komen?

Body of Knowledge - At Home is een uitnodiging om een gesprek aan te gaan, om deel te nemen aan een uitwisseling tussen lichamen ver van elkaar vandaan, over onderwerpen die over het lichaam gaan. Het telefoongesprek wordt podium: de tieners bellen vanuit hun kamers in Australië en Singapore en worden hoofdrolspelers, en de volwassenen in Nederland – die de telefoontjes thuis opnemen – zijn het publiek dat reageert op de brandende vragen van de tieners. Aan het begin ontmoeten de deelnemers elkaar op een scherm in een virtuele gezamenlijke ruimte waar ze een inleiding krijgen en na afloop hun ervaringen kunnen delen.

Over:
Het werk van de Australische theatermaker Samara Hersch is een koppeling tussen voorstelling en sociale betrokkenheid. De onderwerpen gaan over politieke en sociale taboes; ze kaart problemen aan die meestal verzwegen worden. Body of Knowledge - At Home gaat ook over het gesprek tussen generaties en de uitwisseling van kennis. Zoals ze ook al in haar eerdere werk deed, werkt Samara Hersch ook nu weer met amateurs. In workshops oefenden de tieners om een taal te vinden waarmee ze zelfverzekerd hun onwetendheid, angsten, wensen en hoop konden verwoorden. Hun nieuwsgierigheid, kracht en oprechtheid zijn een cadeau aan hun publiek en hebben de kracht om overtuigingen op te schudden, waarnemingen te veranderen en een nieuw verhaal over jezelf te vertellen.

Maker: Samara Hersch
Creatieve technologie: Fred Rodrigues, Nathan Fain
Artistieke assistentie: Cassandra Fumi
Dramaturgie: Maria Rößler
Productie ondersteuning: Bec Reid

 

Data

22/05/2021 12:00 tickets uitverkocht geannuleerd Wachtlijst

23/05/2021 13:00 tickets uitverkocht geannuleerd Wachtlijst

24/05/2021 12:00 tickets uitverkocht geannuleerd Wachtlijst

Prijs

€12,50, inclusief pakket met ingrediënten voor de voorstelling en de bijbehorende verzendkosten. Deze wordt thuisbezorgd, vul dus je adresgegevens in!

Locatie

SPRING@home

Editie

SPRING 2021 

Info

Duur: 75 minuten

Taal: Engels

Let op: je hebt een telefoon nodig met WhatsApp, een laptop met Zoom en deze moeten beiden een goede internetverbinding hebben in een rustige ruimte. We raden af om met meerdere mensen in dezelfde kamer deel te nemen. Wel kun je eventueel ieder in een eigen kamer plaatsnemen. Er zijn geen (extra) telefoonkosten verbonden aan deelname.

Het pakketje met ingrediënten dat je nodig hebt tijdens de voorstelling, versturen we uiterlijk drie dagen van te voren naar je adres in Nederland zodat je deze tijdig in huis hebt.

Kaartverkoop is mogelijk tot 72 uur voorafgaand aan de voorstelling.

Voor voorstellingen in het SPRING@home programma vragen we je om meer gegevens zoals telefoonnummer, e-mailadres en/of adres. Waar het nodig is om de voorstelling mogelijk te maken delen we deze gegevens met de producent van de voorstelling. De gegevens worden alleen voor dit doel gebruikt en na de voorstelling vernietigd door ons en de producent.

 
 
 

SPRING passe-partout

Bestel