Ambient Theatre Fury: The Death Of Dialogue and How To Avoid It

Anna Franziska Jäger & Nathan Ooms
 

“Ambient Theatre Fury is op en top analoog, met enkel tekst, lichamen en minimale decorstukken. […] Het doet je schateren, maar verontrustend is het wel.” ★★★★☆DeMorgen

"In hun glasheldere vorm vinden Jäger en Ooms een expressie van de meest hedendaagse (non-) emoties, maar in de kern wordt er toch ook iets tijdloos aangeboord. Die balans is prachtig." - Etcetera

Netflix series, social media feeds, of populaire liedjes: elke dag komen we zogenaamde ‘ambient experiences’ zoals deze tegen. Digitale media geven gebruikers lichtzinnig genot, maar kunnen ook tot afwezigheid leiden. Deze media gebruiken is een pseudo-activiteit die ons tijdsbesef verdooft en een zekere onbewogenheid van de gebruiker vraagt.

Ambient Theatre Fury: The Death Of Dialogue and How To Avoid It verkent deze meeslepende ervaringen en hoe dit gebruikers beïnvloedt. De makers doen dit door te zoeken naar een dialoog tussen twee flamboyante, maar ook angstige figuren. De voorstelling is geschreven met directe citaten van social media en virtuele chat rooms. Vaak grappig in anekdote laat de voorstelling van de twee jonge Vlaamse artiesten eigenlijk een verdrietig beeld van onze moderne digitale samenleving zien. Het getalenteerde duo maakt een ironisch portret van hun eigen generatie, met een bittere reflectie: een wereld waarin we liever naast elkaar praten, dan werkelijk met elkaar communiceren.

Ambient Theatre Fury is een voorstelling van Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms (BE). De twee hebben eerder samengewerkt. Deze voorstelling is een vervolg op hun eerdere productie Bartlebabe, dat dezelfde thema’s onderzocht in een monoloog. Bartlebabe ontving de Mathilde-Horlait Dapsens prijs. Samen hebben ze ook As a matter of fiction (2018) en Some Things Last A Long Time (2019) gecreëerd.

Biografie

Anna Franziska Jäger (1996, BE) is een theatermaker, actrice en performer die haar master in Drama heeft behaald aan de KASK School of Arts in Gent in 2020. Ze is deel van performance platform Ne mosquito pas. Ze heeft artikels en essays geschreven over theater, acteren, en digitalisering voor Etcetera magazine en online platform Sabzian.

Nathan Ooms (1996, BE) is een performer en theater- en dansmaker. Hij behaalde zijn bachelor (2018) en zijn master (2019) in Drama aan de KASK School of Arts in Gent. In 2019 begon hij aan het masterprogramma “choreography STUDIOS” aan P.A.R.T.S in Brussel, waar hij in 2021 afstudeerde met de voorstelling The Honey House. In 2019 was Nathan een van de initiërende artiesten van Ne mosquito pas, een performance platform wat artiesten uitnodigt om korte solo voorstellingen te maken die zijn gebaseerd op hun slechtste ideeën.

Ambient Theatre Fury is geproduceerd door CAMPO, een Gents kunstencentrum dat theater, dans en performance van nieuwe makers en internationale stemmen maakt en toont.

https://www.campo.nu/nl/artist/5823/anna-franziska-jger-nathan-ooms

From and with: Anna Franziska Jäger & Nathan Ooms
Costumes/scenography/inside eye: Carly Rae Heathcote
Dramaturgy: Bojana Cvejić
Text-coaching: Bryana Fritz

Technicians: Koen Goossens & Rune Floryn

Production: CAMPO coproduction TAZ & Sabam For Culture – Jong Werk beurs TAZ, Kunstenwerkplaats Brussel

Supported by: VGC & De Grote Post Oostende

Photos used: Pieter Dumoulin

 

Data

19/05/2023 21:00 tickets uitverkocht geannuleerd Wachtlijst

20/05/2023 19:00 tickets uitverkocht geannuleerd Wachtlijst

Prijs

€17,50 / €14,50

Locatie

Theater Kikker Grote Zaal

Editie

SPRING 2023 

Info

Duur: 65 minuten

Taal: Engels met Nederlandse boventiteling

Toegankelijkheid:  (voorstellling is vooral tekstueel - er is geen beschrijving van wat er op het podium gebeurd)

Pas op: op sommige momenten is er luide muziek. 

Naast losse tickets heeft SPRING ook passe-partouts voor het hele festival en dagpassen voor vr 19, za 20, zo 21, vr 26, en za 27 mei.

 
 
 

SPRING passe-partout