SPRING Performing Arts Festival
16 - 25 mei 2019
 
 
 

Transfrontalier

Zora Snake
Kameroen
 

Hoe kunnen we aan grenzen ontsnappen? In Transfrontalier onderzoekt de Kameroense kunstenaar Zora Snake deze vraag door zich letterlijk bloot te stellen aan de hoop, pijn en obstakels die het parcours van de vluchteling zo typeert. Wat zijn echte, ingebeelde, geografische of mentale grenzen? Zowel in Europa als in Afrika? Omringd door politieke slogans en vergezeld van een soundscape die het politieke discours over migratie laat horen wordt Transfrontalier een strijdbare voorstelling die het publiek tot kritisch denken aanzet.

Zora Snake is één van de meest veelbelovende kunstenaars van de hedendaagse dansscène in Kameroen. Hij bevraagt vooroordelen en ontmaskert de dodelijke ideologieën en denkbeelden van onze tijd. 

Concept, scenografie en dramaturgie: Zora Snake
Producent: Compagnie Zora Snake
Coproductie: Ateliers Frappaz / Villeurbanne

Met ondersteuning van: Festival Pr.avis de d.sordre urbain(Marseille), Institut Fran.ais duCameroun/Yaound., Fesivalles invites de Villeurbanne (Lyon),
Festival sens interdit (Lyon), Festival les r.cr..trales (Burkina-Faso), Festival Mantsina sur sc.ne (Congo-Brazzaville), Association Trait d’union (Cameroun), L’univers des mots (Guin.e Conakry)

 
 
 

Info

Duur: 45 min
Taal: Nederland & Engels
+ After Talk  (za 18 mei)

Prijs

Gratis toegang/Free entrance

Data

16/05/2019 19:00
17/05/2019 17:00
18/05/2019 15:00

Editie

2019

Locatie

Startlocaties: Donderdag 16 mei - Janskerkhof, vrijdag 17 mei - De Neude, zaterdag 18 mei - De Neude

 

Combitickets

 
 

SPRING passe-partout

Is één avond niet genoeg en wil je je het hele festival lang onderdompelen in SPRING? Dan is een passe-partout iets voor jou! Voor één prijs van €88,- kun je álle SPRING voorstellingen bezoeken. 

Bestel
 
 
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief