Intensive: The politics of storytelling

Michikazu Matsune en Lina Majdalanie
 

Michikazu Matsune (JP) en Lina Majdalanie (LB) hebben allebei een uitvoeringspraktijk die uitgaat van persoonlijke verhalen en de vertelling opbouwt op de scherpe grens tussen realiteit en fictie. Ze zullen hun fascinaties, strategieën en artistieke gereedschapskist delen met een geselecteerde groep deelnemers. Een kans om je artistieke portfolio van vaardigheden, artistieke talen en diepgaande reflecties uit te breiden. Breng een gezonde dosis nieuwsgierigheid en jezelf mee, inclusief de verhalen die jou (niet) definiëren.

Over de artiesten:

Michikazu Matsune is een performance-maker die werken ontwikkelt in zijn kenmerkende stijl die documentaire en conceptualistische praktijken omvat. Hij gebruikt verschillende benaderingen die variëren van toneelvoorstellingen, interventies in de openbare ruimte tot het maken van tekstschilderijen. Zijn persoonlijke methode, die tegelijk speels en kritisch is, onderzoekt de spanning rond onze culturele toeschrijvingen en sociale identificaties. Matsune komt oorspronkelijk uit de badplaats Kobe en is sinds de jaren negentig gevestigd in Wenen.

Het onderwerp "naam" is essentieel geweest voor sommige werken van Matsune, zoals Mitsouko & Mitsuko, gebaseerd op verhalen van twee Japanse vrouwen met bijna dezelfde naam, en Dans, als je mijn land wilt binnenkomen! met een bizar maar waargebeurd verhaal van een danser die werd gedwongen te dansen als onderdeel van een paspoortcontrole op een luchthaven vanwege vermoedens vanwege zijn islamitische voornaam. In All Together (dat dit jaar op het Lentefestival te zien zal zijn) praten drie performers langs een lijst met namen van mensen die niet naar deze daadwerkelijke voorstelling kunnen komen kijken.

www.michikazumatsune.info

 

Lina Majdalanie is een Lebanese performer, director en playwright, gevestigd in Berlin. 

Onder haar werken: Second Look (series of video, 2020), Sunny Sunday (2020), Borborygmus (2019), Do I Know you? (2017), 33 rpm and a few seconds (2012), Photo-Romance (2009), Appendice (2007), I Had a Dream, Mom (video, 2006), Biokhraphia (2002), en anderen.

Ze heeft gecureert aan: Relatively Universal (HAU-Berlin, 2017), Beyond Beirut at (Mousonturm-Frankfurt, 2016), Vues (Kunsthalle-Mulhouse, 2015) en Motion-Less (Tanzquartier-Vienna, 2009).

Ze heeft lesgegeven aan het HEAD (Geneva, 2008-2013), DasArts (Amsterdam, 2012), Goethe University (Frankfurt, 2016 and 2021), Bard College (Berlin 2019) en HFG-Karlsruhe (Karlsruhe, 2021).

 

Data

16/05/2022

Prijs

Early bird: 114,- Regular: 129,-

Locatie

Het Huis Utrecht

Editie

Info

Duur: De Intensive begint op de avond van 16 mei en eindigt in de late namiddag van de 18e. Het omvat workshops van Michikazu en Lina, het bezoeken van hun optredens en heerlijke vegetarische lunches. Avondeten is niet inbegrepen. Dinsdag en woensdag starten we om 10.00 uur.

Max 10 deelnemers

Early bird deadline: 18 April 2022

Final Deadline: 2 May 2022

Meld je aan door een korte motivatie en je cv naar springacademy@springutrecht.nl te sturen en dit formulier in te vullen.

 
 
 

SPRING passe-partout