SPRING in Autumn
27-31 oktober UTRECHT
 
 
 

Over SPRING

SPRING Performing Arts Festival en SPRING in Autumn zijn internationale podiumkunstfestivals. De programma’s vormen een pleidooi voor kunst die zich bezighoudt met de staat van de wereld, die haar noodzaak ontleent aan het kiezen van een standpunt, het experiment niet schuwt en op zoek gaat naar nieuwe vormen om een adequate reactie te geven op nieuwe problemen, die het aandurft te verleiden en uit te dagen, te veroveren en te confronteren. SPRING is een pleidooi voor kunst die eigentijdse vormen zoekt om eigentijdse vragen te stellen, voor kunst die niet wil pleasen maar die durft, die rauw en prachtig is, rijk en confronterend, kunst die niet per se dienstbaar is maar een vraag aan de samenleving. SPRING is er voor een open en nieuwsgierig publiek.

De kernwaarden van SPRING

Artistiek
SPRING is een kunstorganisatie die gelooft in de kracht van kunst en die artistieke keuzes maakt.

Urgent en vernieuwend
Het werk dat SPRING presenteert komt voort uit de noodzaak om een positie te kiezen in de wereld en om daar een passende vernieuwende artistieke vorm bij te vinden.

Publiek
SPRING is publiek en is er voor een publiek. We beschouwen publiek zoals de oude Grieken en Romeinen dit deden, als ‘res publica’, publieke thema’s. Voorstellingen met publieke thema’s tonen we aan een nieuwsgierig publiek.

Diversiteit
Diversiteit begint met het laten horen van diverse stemmen, o.a. divers in termen van afkomst, gender, culturele achtergrond, seksuele voorkeuren, levensstijlen, stemmen die verder gaan dan de westerse, witte, heteronormatieve mainstream.

Inclusief
Een divers programma met een open en welkome houding van het hele team houden de deur open voor verschillende groepen in de maatschappij.

Mondiaal en lokaal
In een wereld die tegelijkertijd super geglobaliseerd en super lokaal wordt, haalt SPRING kunstenaars van over de hele wereld naar Utrecht, maar richt zich ook op de stad en haar inwoners.

Reflectie
SPRING reflecteert op de wereld, maar ook op de ontwikkelingen van de kunsten door middel van de SPRING Academy en samenwerkingen met universitaire, culturele en sociale partners.