Toegankelijkheid

Nederland kent 2,3 miljoen mensen met een (matige) beperking. SPRING wil toegankelijk zijn, voor iedereen. Daarom richt SPRING ook de aandacht op de toegankelijkheid van het festival.

Een deel van het programma van SPRING is geschikt voor mensen met een fysieke, auditieve, visuele en cognitieve beperking. Op de voorstellingspagina staat onderaan de pagina onder het kopje 'toegankelijkheid' met icoontjes aangegeven of de voorstelling toegankelijk is voor publiek met een fysieke beperking, auditieve beperking en/of een visuele beperking. Heb je een cognitieve beperking? Dan adviseren we je graag op maat. Stuur je vraag/wens naar toegankelijkheid@springutrecht.nl.
 

Wat bedoelen we eigenlijk?

Om onze voorstellingen in te delen in categorieën maken wij gebruik van een aantal iconen We bedoelen daar het volgende mee.

 Auditieve beperking. Deze voorstelling is geschikt voor mensen die doof of slechthorend zijn. In de voorstelling wordt weinig of geen gesproken taal gebruikt, er is ringleiding/infraroodsysteem aanwezig of er is boventiteling. In veel gevallen speelt beweging een belangrijke rol. Vaak zijn voorstellingen waarbij muziek een belangrijke rol speelt niet geschikt voor mensen met een auditieve beperking, bij die voorstellingen vermelden we wel ‘language no problem’.

 Visuele beperking. Deze voorstelling is geschikt voor mensen die blind of slechtziend zijn. Taal en/of muziek voeren hier de boventoon.

 Fysieke beperking. Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk. Rolstoelplaatsen in de zaal kun je reserveren door een mail te sturen naar kassa@springutrecht.nl

Daarnaast vermelden we apart bij de voorstellingen de gesproken taal, of er gebruik wordt gemaakt van boventiteling en of er verdere bijzonderheden zijn zoals gebruik van stroboscoop of hard geluid.

 

Locaties SPRING

Hieronder volgt de informatie per locatie voor SPRING in Autumn 2022 (de locaties varieren per editie)

Stadsschouwburg Utrecht
Lucasbolwerk 24
3 parkeerplaatsen
Adres parkeerplaatsen: Lucasbolwerk 9 en 10
Route: 120 meter van Stadsschouwburg Utrecht
Bushalte: Stadsschouwburg 
Lijn: 4, 8, 18, 27, 28, 50, 55, 73, 74, 77
Route: < 100 meter van Stadschouwburg
In de Douwe Egbertszaal is ruimte voor een aantal rolstoelen.
In de Blauwe Zaal is plaats voor vier rolstoelen.


Metaal Kathedraal
Rijksstraatweg 20
20 parkeerplaatsen op eigen terrein
Bushalte: Burgemeester Verderlaan
Lijn: 4
Route: aan het einde van de laan zie je het pand (loop via de brug om het water heen)
Let op: deze locatie is niet rolstoeltoegankelijk

 
 

SPRING passe-partout

Bestel