SPRING (co)producties

SPRING brengt nieuwe en internationale producties naar Utrecht. Maar alleen presenteren van voorstellingen vinden we niet genoeg. Vooral niet in tijden waarin het voor choreografen en theatermakers steeds moeilijker wordt om voorstellingen te maken en, nog moeilijker, om hun artistieke vaardigheden te ontwikkelen en een plaats op de markt te veroveren. SPRING ondersteunt daarom theatermakers en choreografen zoals Jan Martens, Nicole Beutler, Julian Hetzel en Dries Verhoeven over een langere periode op verschillende manieren. 

Op Europees niveau is SPRING actief als partner en co-producent binnen een aantal netwerken, waarmee het festival is verbonden aan organisaties in meer dan tien landen: Festivals in Transition (Urban Heat project), Second Cities en [DNA]. SPRING opereert ook als internationaal co-producent met ondersteuning van het Culturele Programma van de Europese Unie en van het Ammodo Fonds.

Via het Size Matters, een programma mede mogelijk gemaakt door de innovatietoeslag van het Fonds Podiumkunsten, ondersteunde SPRING in het verleden Jan Martens en Nicole Beutler. Size Matters helpt jonge choreografen in een tweejarig traject werk voor de grote zaal te maken en daar te spelen. 

Sinds 2013 (co)produceerde SPRING voorstellingen van: Nicole Beutler, Toshiki Okada / chelfitsch, Tim Etchells, Florentina Holzinger & Vincent Riebeek, Edit Kaldor, Jan Martens, Dries Verhoeven, Ula Sickle, Ant Hampton & Tim Etchells, Kviss búmm bang, Alma Söderberg & Hendrik Willekens, Kris Verdonck, Sanja Mitrović, Ligna en Julian Hetzel. 

SPRING in Autumn 2022

Asa Horvitz - A Dream That Belongs To No One
A Dream That Belongs To No One
is een uitgewerkte versie van Asa Horvitz’ afstudeervoorstelling van DAS Theatre in 2021. Een voorstelling over hoe geluid en muziek iets onbeschrijfelijks ver weg en toch iets intiems kunnen oproepen.
28/10/2022 SPRING in Autumn (NL)

SPRING 2022

Sonia Hughes - I am from Reykjavik
Hoe open is de lokale gemeenschap naar nieuwkomers? Hoe zichtbaar zijn nieuwkomers in het stadslandschap? Met haar tijdelijke aanwezigheid Sonia Hughes onze opvattingen over lokale worteling uit en vraagt ze hoever inclusiviteit en openheid echt reiken.
14/05/2022 SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première

Amparo González Sola - If every rock is a hole
De jonge, aanstormende Argentijnse choreografe Amparo González Sola onderzoekt in haar werk hoe dans het onzichtbare, het afwezige, dat wat tot zwijgen gebracht is, waarneembaar kan maken.
13/05/2022 SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première

Bruno Beltrão - New Creation
In New Creation reageert Bruno Beltrão met zijn twaalf dansers op de extreemrechtse praktijken en barbaarsheid van het Bolsonaro-bestuur in Brazilië. 
20/05/2022 SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première

Maxime Berthou, Mark Požlep & Davis Freeman - SOUTHWIND
Een zelfgemaakte stoomboot, de 3.730 kilometer lange Mississippi-rivier en twee Europese kunstenaars in het hart van de Verenigde Staten. In een documentairefilm nemen Maxime Berthou en Mark Požlep ons mee op de drie maanden durende reis die ze in 2019 op de beroemde rivier maakten.De film wordt aangevuld met een reactie op de film in een live performance door de Amerikaanse acteur Davis Freeman. 
19/05/2022 SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première

Mette Ingvartsen - The Dancing Public
In haar solo The Dancing Public danst Mette Ingvartsen de eenzame lockdown van 2020 van zich af. Een mix van onstuitbare bewegingen en een onophoudelijke stroom van muziek, woorden en zang, in helse tempo’s en ritmes. 
13/05/2022 SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première

Dries Verhoeven - The NarcoSexuals 
In zijn nieuwste werk onderzoekt Dries Verhoeven de ins en outs van seksueel drugsgebruik, een fenomeen dat vooral onder homomannen aan populariteit wint.
02/06/2022 SPRING, Utrecht (NL), Wereldpremière

Nieuwe Helden - The Village Utrecht
Utrecht groeit. Heel hard. Het hardst van heel Nederland. In de komende 18 jaar moeten we ruimte maken voor nog eens 95.000 nieuwe Utrechters. In The Village Utrecht ben je als bezoeker de hoofdrolspeler in jouw eigen documentaire over de snelst groeiende stad van Nederland.
21/05/2022 SPRING, Utrecht (NL), Wereldpremière

Julian Hetzel - There Will Be Light
In There Will Be Light experimenteert Hetzel met een andere manier van leven en met een andere kijk op werk. Hetzel doet een radicaal gebaar: hij neemt een basisinkomen uit zijn eigen culturele financiering en geeft dit aan één persoon. Met andere woorden: iemand krijgt € 15.000. 
12/05/2022 SPRING, Utrecht (NL)

SPRING in Autumn 2021

Eko Supriyanto - IBUIBU BELO: Bodies of Borders
Eko Supriyanto geeft in zijn nieuwe productie IBUIBU BELU: Bodies of Borders een hedendaagse draai aan een traditionele Indonesische welkomstdans. En zoals altijd in zijn werk heeft ook IBUIBU BELU: Bodies of Borders een onderliggende politieke boodschap: wat is de impact van grenzen op lichaam, geheugen en geest van de mens?
27/10/2021 SPRING in Autumn (NL), Nederlandse première 

Samira Elagoz - SEEK BROMANCE 
De afgelopen zes jaar heeft Samira Elagoz hun artistieke praktijk gewijd aan onderzoek naar cis-mannen en eerste ontmoetingen. Na jaren op tournee begon Sam een zoektocht naar intimiteit en realiseerde zich dat de voorstelling die begon als een oprechte ode aan het vrouw-zijn, uitmondde in een afscheid daarvan.
30/10/2021 SPRING in Autumn (NL), wereldpremière

SPRING 2021

Dries Verhoeven – Broeders verheft u ter vrijheid
In zijn nieuwste werk toont Dries Verhoeven de mens als een verstekeling in een groots distributiecentrum. Samen met Bulgaarse performers die ervaring hebben als arbeidsmigranten realiseert hij een requiem voor de werkende mens.
20/05/2021 SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première 
 
Jaha Koo – The History of Korean Western theater
Bij de viering van het honderdjarige bestaan van het Koreaanse theater, realiseerde de Zuid-Koreaanse theatermaker Jaha Koo zich dat er eigenlijk geen Koreaanse theatertraditie is. 
26/05/2021 SPRING, Utrecht (NL) Nederlandse première 
 
Julian Hetzel – Mount Average
Het is niet zo vreemd dat Julian Hetzel in recensies ‘beroepsprovocateur’ wordt genoemd. In eerdere voorstellingen stelde hij puin van bombardementen uit Syrië tentoon en verkocht hij luxezeepjes van mensenvet.
25/05/2021 SPRING, Utrecht (NL)
 
Florentina Holzinger - TANZ
Het werk van Florentina Holzinger grenst tussen performance art, choreografie, ritueel en stuntshow. Ze staat bekend om haar overrompelende en rauwe totaaltheater, waarbij ze kunst- en dansgeschiedenis verbindt met popcultuur en entertainment.
28/05/2021 SPRING, Utrecht (NL)
 
Ingrid Berger Myhre - In Other Words
Met vernuft en charme brengt Ingrid Berger Myhre een relativerende kijk op dans. Ze zet haar nieuwsgierige spel met de mogelijkheden en tekortkomingen van taal voort in deze pretentieloze voorstelling met humoristische ondertoon.
21/05/2021- SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première 
 
Jan fedinger – Land(e)scapes 4
land[e]scapes 4 is onderdeel van een serie kunstwerken van beeldend kunstenaar Jan Fedinger over de relatie tussen de mensheid en de natuur. In dit werk vraagt Fedinger zich af wat we als rijkdom beschouwen.
28/05/2021 SPRING, Utrecht (NL) Wereldpremière
 
SPRING 2019

Dries Verhoeven - Happiness
Dries Verhoeven verkent met de installatie Happiness de wereld van kunstmatig geluk dat zich in toenemende mate aandient in de vorm van drugs en andere verdovende middelen. Het benadert het gebied waar mens en kunstmatigheid samenvallen, waar artificiële middelen ons helpen weer of meer mens te zijn, of dat menszijn juist voor even te verlaten.
01/08/2019 - Theaterfestival Boulevard, Den Bosch (NL), Wereldpremière
30/10/2019 - SPRING in Autumn, Utrecht (NL)

Jeroen van Loon - Ephemeral Data
Ephemeral Data van Jeroen van Loon is een tien dagen durende performance waarin met zand een enorme vergankelijke Google Maps visualisatie van de stad Utrecht wordt gecreëerd. Gedurende het festival  werkt een groep performers beetje bij beetje, korrel voor korrel aan deze zandmandala. Op de laatste dag wissen performers de zandmandala weer uit. Het enige wat achterblijft is een berg zand. 

Naomi Velissariou | Theater Utrecht - PERMANENT DESTRUCTION: The HM Concert
Naomi Velissariou en Joost Maaskant zijn terug met een theatrale concertperformance gebaseerd op het oevre van de Duitse toneelschrijver Heiner Müller. Het duo rekent af met taboes uit de huidige beeldcultuur.
17/5/2019 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première 

Silke Huysmans & Hannes Deerere - Pleasant Island
Het eiland was lang een paradijs op aarde. Maar nu alle rijkdommen ontgonnen zijn, is de grond uitgeput en heerste er armoede. Wat voor toekomst blijft er over na deze ecologische en economische ondergang?
20/5/2019 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première 

Stefan Kaegi | Rimini Protokoll - Uncanny Valley
Stefan Kaegi van Rimini Protokoll creëerde voor Uncanny Valley een mensachtige robot van Thomas Melle en vraagt wat er gebeurt als een mens wordt gekopieerd.
23/5/2019 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première 

Kris Verdonck & ICK - SOMETHING (out of nothing)
De première SOMETHING (out of nothing) van Kris Verdonck & ICK stelt met opblaasbare objecten, machines en echte mensen de vraag welke plaats de mens nog inneemt in een wereld die steeds sterker gestuurd wordt door de dominantie van technologie.
24/4/2019 - SPRING, Utrecht (NL), Wereldpremière


SPRING 2018

Mette Ingvartsen - to come (extended)
De internationaal gevierde choreografe bevraagt met 15 performers het concept van seksuele vrijheid. Hun lichamen smelten samen tot één collectief organisme: to come (extended) is letterlijk een hoogtepunt van genot!
17/05/2018 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première

Isaac Chong Wai - The Collective Individual Exercises
Nadenken over de toekomst. Dat is wat de performances van Isaac Chong Wai uit Hongkong je laten doen. Hij ontwerpt eenvoudige massachoreograeën in de publieke ruimte waaraan honderd mensen deelnemen. 
17/5/2018 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première 

Studio Dries Verhoeven - Sic Transit Gloria Mundi
In samenwerking met het comité Nationaal Monument Westerse Hegemonie en de stad Utrecht komt in 2018 een gedenkplaats tot stand op de Neude. SPRING markeert het begin van de bouwwerkzaamheden.  
17/5/2018 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première 

Liz Kinoshita - You Can't Take It With You
Extreme verzamelwoede, onoverkomelijke afvalbergen en de noodzakelijkheid van de dingen die ons omringen: dat inspireerde de Canadese choreografe Liz Kinoshita voor You Can’t Take It With You. Ze blaast de musicalvorm nieuw leven in. A capella, dansant en maatschappelijk geëngageerd tackelt deze jonge choreografe het ecologische probleem van een groeiende afvalberg. 
14/4/2018 - PACT Zollverein, Essen (DE)
28/4/2018 - STUK, Leuven (DE) 

Sonya Lindfors & Maryan Abdulkarim - We Should All Be Dreaming
Choreograaf Sonya Lindfors en schrijver/activist Maryan Abdulkarim geloven in de kracht van radicaal utopisch denken en vragen je te rebelleren. In een sessie op het snijvlak van een gechoreografeerde ontmoeting, performance en lezing, nodigen zij deelnemers uit om samen te komen, samen te luisteren en samen te dromen.
18/5/2018 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse Première

Jisun Kim - Deep Present
De Koreaanse maker Jisun Kim vraagt zich af wat er gebeurt als algoritmes en kunstmatige intelligentie de menselijke besluitvorming overnemen. Zijn machines in staat ethische afwegingen te maken? Kijken we in een spiegel als we naar deze kunst- matige intelligenties kijken? Zien we daar de toekomst?  

Tianzhuo Chen - An Atypical Brain Damage
De Chinese beeldend kunstenaar Tianzhuo Chen combineert elementen van internationale clubculturen, corporate identities, folklore en social media en legt zo een beeld vast van een wereld tussen kitsch en de Apocalyps. 

Naomi Vellisariou, Theater Utrecht & Rudolphi Productions - The SK Concert
Een sexy show over zelfhaat en onbeantwoorde liefde, met dodelijk poëtische lyrics en een zwaar overstuurd geluid. De genres variëren van R&B tot industriële hardcore met overdadig gebruik van auto-tune en trap hop referenties. 


SPRING 2017

Marlene Monteiro Freitas - Bacchae – Prelude to a Purge 
In haar nieuwe voorstelling neemt Marlene Monteiro Freitas Bacchae van Euripides als uitgangspunt. Freitas pakt op eigen(zinnige) wijze deze thematiek op om af te dalen naar de diepe krochten van de menselijke psyche. 
26/4/2017 – TNDMII, Lissabon (PT), wereldpremière
18/5/2017 – SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première
Volledige tournee

Amparo González Sola & Juan Onofri Barbato - Caravana
Caravana
is een intieme en fysieke ervaring waarbij het publiek in een ‘collectieve staat van zijn’ wordt gebracht door de uitvoerenden die tegelijkertijd choreograaf, performer, technicus en decorontwerper zijn.
24/5/2017 – SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première 

Marcelo Evelin / Demolition Incorporada - Dança Doente 
In Dança Doente (Sick Dance) wordt het leven gevierd door te dansen met de dood. Zijn inspiratie voor deze grote zaalvoorstelling vond Marcelo Evelin in de radicale houding van de Japanse choreograaf Hijikata Tatsumi die dans zag als ultieme daad van verzet, politiek geladen en zonder regels. 
5/5/2017 – Kaaitheater, Brussel (BE), wereld première
20/5/2017 – SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première
Volledige tournee

Nick Steur - Drop Sculpture #4 – making senses 
In de reeks Drop Sculpture maakt Steur telkens subtiele installaties met vallende waterdruppels als materiaal. Steur werkt hiervoor op verschillende locaties, met ieder hun unieke eigenschappen die bepalend zijn voor de vorm van elke versie. 
18/5/2017 – SPRING, Utrecht (NL), wereld première 

Katja Heitmann - Pandora’s DropBox 
Pandora’s DropBox is een rustgevende en tegelijkertijd verontrustende zoektocht naar de grenzen van menselijke controle. Kan een mens een optimaal functionerende machine worden? 
19/5/2017 – SPRING, Utrecht (NL), wereld première 
Volledige tournee

Erna Ómarsdóttir & Valdimar Jóhannsson / Iceland Dance Company - SACRIFICE – A mini festival 
SACRIFICE is een avondvullend spektakel, een vierluik vol beeldende kunst, popmuziek, theater en dans.
16/3/2017 – Borgarleikhúsið, Reykjavik (IS), wereld première
26/5/2017 – SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première
Volledige tournee

Julian Hetzel - Schuldfabrik 
Schuldfabrik is een performance-installatie waarbij je door verschillende ruimtes wordt geleid: een concept store, een zeepfabriek, een schoonheidssalon en een kamer vol biechtstoelen. De grondstof voor Julian Hetzel’s project is het begrip ‘schuld’, een term die zowel een morele als financiële lading kan hebben.
16/3/2017 – Borgarleikhúsið, Reykjavik (IS), wereld première
26/5/2017 – SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse 
Volledige tournee

 

SPRING 2016

Jan Martens - THE COMMON PEOPLE
In THE COMMON PEOPLE ontmoeten 48 inwoners uit Utrecht elkaar voor de eerste keer. Het is een sociaal experiment, workshop en performance in één waarbij Jan Martens in samenwerking met filmregisseur Lukas Dhont choreografie, film en verhalen uit het dagelijkse leven met elkaar verbindt.
27/5/2016 - SPRING, Utrecht (NL), première Nederlandse versie
Volledige tournee

Nicole Beutler - 6: THE SQUARE
6: THE SQUARE zoomt in op onze behoefte om orde te willen scheppen in een voortdurend veranderlijke wereld. Afbakenen, grenzen trekken, hokjes denken: een vierkant. Welke rol speelt deze door de mens gemaakte vorm in onze samenleving?
19/5/2016 - SPRING, Utrecht (NL), wereld première
Volledige tournee

Tim Etchells  - Vacuum Days Utrecht
Vacuum Days Utrecht van artiest, schrijver en regisseur Tim Etchells (Forced Entertainment) kondigt een reeks compleet bij elkaar gefantaseerde voorstellingen aan. De posters zijn geïnspireerd op krantenkoppen, actualiteit, gossip en politieke retoriek.
19/5/2016 - SPRING, Utrecht (NL), wereld première

Dries Verhoeven - Guilty Landscapes, episode I
Met de videoinstallatie Guilty Landscapes brengt Dries Verhoeven de werkelijkheid van ongemakkelijke nieuwsbeelden gevaarlijk dichtbij. Hij stelt de vraag of er een persoonlijke verbinding tussen het vermeende slachtoffer en haar getuige is: kan de verhouding zich ook omdraaien?
19/5/2016 - SPRING, Utrecht (NL), wereld première
Volledige tournee

Edit Kaldor - Web of Trust
Web of Trust haalt het internet de theaterzaal in en biedt de kans om passieve ontevredenheid om te zetten in actieve betrokkenheid. De voorstelling groeit uit tot een plan van aanpak waarbij iedereen wordt gemobiliseerd.
6/5/2016 - Kunstenfestivaldesarts, Brussel (BE), wereld première
20/5/2016 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première
Volledige tournee

Toshiki Okada / chelfitsch - Time's Journey Through a Room
Time’s Journey Through a Room legt de Japanse samenleving bloot: een samenleving die op heel veel manieren verscheurd is geraakt na de grote aardbeving, de daarop volgende tsunami en nucleaire ramp in 2011. 
6/5/2016 - Kunstenfestivaldesarts, Brussel (BE), wereld première
23/5/2016 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première
Volledige tournee

Florentina Holzinger & Vincent Riebeek - Schönheitsabend
Voor Schönheitsabend lieten Florentina Holzinger & Vincent Riebeek zich inspireren door hun illustere voorgangers die begin 20e eeuw de dans (en zichzelf) heruitvonden met taboedoorbrekende balletten vol exotische ficties, machtsrelaties, seks en omgekeerde man-vrouwrollen. 
11/8/2015 - ImpulsTanz, Wenen (AT), wereld première
24/5/2016 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première
Volledige tournee

 

SPRING 2015

Julian Hetzel - Sculpting Fear
Angst voor het onbekende, voor vreemdelingen, de toekomst… Sculpting Fear is een beeldende theatervoorstelling waarin Julian Hetzel probeert deze angsten vorm te geven en daarom creëert hij letterlijk een storm.
23/5/2015 - SPRING, Utrecht (NL) wereld première
Volledige tournee

 

SPRING 2014

Julian Hetzel - STILL (The Economy of Waiting)
De performanceinstallatie Still (The Economy of Waiting) gaat over, jawel, wachten. Betreed de containers en heb een persoonlijke ontmoeting in een parallel universum. Kom tot rust.
15/5/2014 - SPRING, Utrecht (NL), wereld première
Volledige tournee

Florentina Holzinger & Vincent Riebeek - Wellness 
Florentina Holzinger en Vincent Riebeek staan bekend om hun radicale lichamelijkheid en expliciete voorstellingen. Voor Wellness lieten zij zich inspireren door glossy tijdschriften, beautycontests en de wereld van de travestie.
15/11/2013 - FFT, Düsseldorf (DE), wereld première
15/5/2014 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première
Volledige tournee

Ula Sickle - Kinshasa Electric
In Kinshasa Electric vormt choreografie het uitgangspunt en toont Sickle hoe de lijnen tussen pop en hoge cultuur, hier en daar, kunst en commercie, authenticiteit en uitverkoop vervagen in een geglobaliseerde wereld als de onze. 
15/5/2014 - Kunstenfestivaldesarts, Brussels (BE), wereld première
23/5/2014 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première
Volledige tournee

Jan Martens - The Dog Days Are Over
The Dog Days Are Over toont dansers die zich overgeven aan die ene fysieke handeling: de sprong. Een mathematische choreografie en herhalende uitputtingsslag als bewijs dat de dansers slechts uitvoerenden zijn, in dienst van… ja, wat eigenlijk? 
20/3/2014 - Frascati Amsterdam (NL), wereld première
Volledige tournee

Alma Söderberg & Hendrik Willekens - Idioter
Idioter is een concert, een performance en een live drawing. De Zweedse Alma Söderberg danst en ‘verklankt’ een choreografie voor stem en beweging, de Vlaming Hendrik Willekens tekent. 
4/5/2014 - Kunstenfestivaldesarts, Brussel (BE), wereld première
23/5/2014 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première
Volledige tournee

Ant Hampton & Tim Etchells - Lest we see where we are
Lest We See Where We Are is een reis naar het verleden én naar de toekomst. Door slim gebruik te maken van ingenieuze stereo-opnames en een eenvoudige ghettoblaster zet Ant Hampton een verbluffend lichamelijke ervaring neer.
11/4/2013 - Hellerau, Dresden (DE), wereld première
6/5/2014 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première
Volledige tournee

Dries Verhoeven - De Uitvaart
Dries Verhoeven concretiseert het zogenaamde instorten van de samenleving met tien theatrale uitvaartmissen die hij opdraagt aan tien verdwenen denkbeelden, waarden of delen van onze maatschappij.
15 - 24/5/2014 - SPRING, Utrecht (NL) - wereld première

Kviss búmm bang - A walk on the lost highway
Wie ben jij? Het IJslandse collectief Kviss búmm bang stuurt je op een etnisch zelfonderzoek uit.
15 - 24/5/2014 - SPRING, Utrecht (NL) - wereld première

 

SPRING 2013

Sanja Mitrovic - Speak!
Speak! is een voorstelling die de politieke speech als uitgangspunt neemt en deze op theatrale wijze ontleedt. 
9/05/2013 - Kunstenfestivaldesarts, Brussels (BE), wereld premiere
16/05/2013 - SPRING, Utrecht (NL), NL première
Volledige tournee

Dries Verhoeven - Ceci n’est pas...
Een glazen kist op een centrale plek met daarin iedere dag iets anders tentoongesteld. Het is er voor ons. Het is er om ons een vraag voor te leggen. 
16/5/2013 - SPRING, Utrecht (NL), wereld première
Volledige tournee

Kris Verdonck - H, an Incident
H, an incident is cross-over met een hoofdletter C. Voor deze muziektheaterproductie bundelt de Belgische beeldend kunstenaar en theatermaker Kris Verdonck de krachten met  de IJslandse performer, danseres en rockzangeres Erna Ómarsdóttir.
15/05/2013 - Kunstenfestivaldesarts, Brussel (BE), wereld première
24/05/2013 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première
Volledige tournee

Ligna - Walking the City
Tijdens een anderhalf uur durend ‘radio ballet’ vormt het publiek een geheime gemeenschap met een opdracht. Door koptelefoons krijgt het publiek aanwijzingen hoe te bewegen en waar heen te gaan waardoor de stad op een heel andere manier wordt beleefd. 
6/4/2013 - TAP, Poitiers (FR), wereld première
15/5/2013 - SPRING, Utrecht (NL), Nederlandse première
Volledige tournee

 

Coproducties Festival a/d Werf

Yan Duyvendak &  Roger Bernat - Please, Continue (Hamlet)
Voor Please, Continue (Hamlet), baseren de theatermakers zich op het beeld van de wereld van vandaag en op het model van het kapitalistische systeem, waarbij ze niet schromen de excessen en misbruiken hiervan uit te dagen. 
8/11/2011 - Théâtre du GrÜ, Genève (CH), wereld première
22/5/2012 - Festival a/d Werf, Utrecht, (NL), Nederlandse première
Volledige tournee

Sanja Mitrovic - Crash Course Chit Chat
Mitrović laat in Crash Course Chit Chat vijf verschillende Europeanen met elkaar praten over hun persoonlijke ervaringen, historische feiten, clichés en vooroordelen over cultuur en nationaliteit. Wat begint als een chit chat, wordt een wedstrijd waarin roddels, conflicten, strategische allianties en andere schone kunsten het spel domineren
2/4/2012 - Theater aan het Spui, Den Haag (NL), wereld première
Volledige tournee

Keren Levi - The Dry Piece
The Dry Piece
is zowel een ode aan het vrouwenlichaam als een stil verzet tegen het dwingende westerse schoonheidsideaal.
17/5/2012 - Festival a/d Werf, Utrecht (NL), wereld première
Volledige tournee

 
 

SPRING passe-partout

Bestel