Festival Fellow

Universiteit Utrecht & SPRING Academy nodigden een Festival Fellow uit voor SPRING.

Een Festival Fellow is een (internationale) wetenschapper die wordt uitgenodigd om te reflecteren op performances, thema’s en onderzoek gerelateerd aan SPRING en SPRING Academy.

De Festival Fellow van deze editie, Chris Salter, is speciaal omdat hij ook werk creëert als kunstenaar en zijn installatie SNN #2: Light/Space/Prop presenteert op het festival.

Daarnaast schuift hij aan bij de Open round table AI & the Arts en draagt hij bij aan verschillende scholenprogramma’s.


Biografie

Chris Salter is kunstenaar, professor Computation Arts aan de Concordia University in Montreal en directeur van het Hexagram-netwerk voor onderzoek en creatie in kunst, cultuur en technologie. Hij maakt grootschalige installaties en schrijft over het snijvlak van kunst, design en technologie. Salter werkt samen met een diverse groep professionals, waaronder antropologen en ingenieurs, om meeslepende werken te creëren die meerdere zintuigen aanspreken. Zijn werk is wereldwijd tentoongesteld en er zijn diverse publicaties verschenen, waaronder in The Guardian en The New York Times. Hij is de auteur van twee boeken en heeft meer dan 100 lezingen gegeven op conferenties en festivals wereldwijd.

https://www.chrissalter.com/

 
 

SPRING passe-partout