Trailer SPRING Performing Arts Festival 2021

 

Wij kunnen bijna niet meer wachten!

Gelukkig is het al heel snel vrijdag 30 april en start de kaartverkoop om 10.00 uur!
Hieronder alvast een trailer, een kleine teaser van wat we ondanks de huidige omstandigheden voor je in petto hebben op het SPRING Performing Arts Festival van 20 t/m 29 mei 2021

Op het SPRING-programma staat een aantal voorstellingen over maatschappelijke en politieke onderwerpen: van sociale cohesie tot identiteitsvraagstukken. Dries Verhoeven vraagt in zijn nieuwe theatrale installatie (Broeders verheft u ter vrijheid) of er nog een (trotse) arbeidersklasse kan bestaan in een gedigitaliseerde werkomgeving. In zijn rondleiding door een standbeelden-fabriek toont Julian Hetzel onze behoefte aan politieke leiders (Mount Average).

Het lichaam en hoe dat wordt getoond in de media en welke betekenissen het zou kunnen dragen staat centraal in een programmalijn met voorstellingen van onder andere Marte Boneschansker (BLOOS de mannen) en Katja Heitmann (Motus Mori: meeting the archive).

Hoe nieuwe technologieën ons leven beïnvloeden (en hoe ze in kunstwerken worden gebruikt) zijn onderwerp in een andere programmalijn, waarin sterk wordt gereflecteerd op technologie en de relatie daarvan tot de natuur en de mens, zoals bijvoorbeeld in R for Resonance van  Ho Tzu Nyen uit Singapore. 

Sommige van onze makers hebben creatieve oplossingen gevonden met betrekking tot de huidige maatregelen: Dries Verhoeven en Julian Hetzel hebben hun voorstellingen tijdens het maakproces al omgevormd tot doorlopende voorstelling. Op deze manier kunnen meer mensen het zien, maar blijft de veiligheid wel gegarandeerd. Katja Heitmann heeft haar project omgewerkt naar een heel intieme één-op-één ontmoeting (op veilige afstand).

 
 

SPRING passe-partout