Tiende editie SPRING performing Arts Festival gestart!

 

Donderdagavond 12 mei is de jubileumeditie van SPRING Performing Arts Festival in Utrecht van start gegaan. De tiende editie van het festival opende met de voorstelling Fuck Me van Argentijnse choreograaf Marina Otero, een krachtig en ontroerend manifest over weerbaarheid en het overwinnen van obstakels. Marina Otero kreeg een staande ovatie van het publiek met een lang applaus. De voorstelling was gisteren,13 mei om 19.00 uur nog een keer te zien in Stadsschouwburg Utrecht. 

Ook The Village Utrecht van Nieuwe Helden is donderdag van start gegaan. Een audio fietstocht die begint in de voortuin van Stadsschouwburg Utrecht waar je na een korte introductie geleid wordt naar het dakterras van ANNE. Hier is de snelst groeiende stad goed zichtbaar en maak je de keus om naar de wijken Overvecht, Lunetten en/of Leidsche Rijn te gaan. Een inspirerende tocht die je een nieuwe kijk geeft op de stad. The Village Utrecht is nog t/m 21 mei dagelijks te beleven.

SPRING 12 t/m 21 mei 2022
Tien dagen lang maakt het publiek tijdens SPRING kennis met gedurfde, hedendaagse internationale podiumkunsten op 11 verschillende locaties door de hele stad Utrecht. Op het programma staan o.a. de Utrechtse maker Julian Hetzel die tijdens There Will Be Light op zoek gaat naar een persoon die hij €15.000 gaat geven, het equivalent van een basisinkomen. Het dansfeest/spoken word-concert The Dancing Public van Deense choreografe Mette Ingvartsen en de All Together van Japans/Oostenrijkse maker Michikazu Matsune waarin drie performers mensen herinneren die een diepe impact op hun leven hebben gehad. Het volledige programma bestaat uit 20 producties met meer dan 60 voorstellingen in tien dagen.

Start kaartverkoop
Tickets voor SPRING 2022 zijn verkrijgbaar via springutrecht.nl waar ook het gehele programma te vinden is. Het festival duurt t/m 21 mei 2022.

& meer

Fuck Me - Marina Otero Fuck Me - Marina Otero

Blog geschreven door Tessa Kraijer

nieuws
 
 
 

SPRING passe-partout