The NarcoSexuals - Dries Verhoeven

 

Blog geschreven door reporter Tessa Kraijer

Middenin een weiland staat een containerwoning. Zo vanuit de verte zie ik gekleurd licht en bewegingen door de ramen.

Als ik mijn koptelefoon opzet en op de beat van de muziek dichterbij kom, zie ik dat het mannen zijn. Naakte mannen met witte lenzen in. Het geeft ze een lege blik. Deze mannen zijn met hun lichaam hier, maar met hun hoofd heel ergens anders. In de koptelefoon die ik op heb klinken hun stemmen. Ze vertellen als één gezamenlijke monotone stem hoe drugsgebruik hun seksleven heeft verandert. Ze gebruiken drugs om samen te verdwijnen, op te gaan in elkaar, de wereld te vergeten. ‘Hier zorgen we voor elkaar. Iedereen kent de regels’. 

En ook al klinkt het af en toe als een droomwereld, als publiek voel je je al snel ongemakkelijk. De mannen zoeken constant oogcontact met hun lege blik. Ze blijven je aankijken terwijl ze gedetailleerd over hun seks en drugs ervaringen vertellen. Hoe mindblowing de seks is aan de drugs. Ze blijven je ook aankijken als ze vervolgens uit absolute geilheid alles om zich heen proberen te neuken. In dit huis zijn grenzen vervaagd. In dit huis is geen schaamte.

De beat en monotone stemmen zorgen ervoor dat je een klein beetje wordt meegenomen in de trance. Het voelt bijna alsof je erbij bent, alsof je het snapt. 

En dan word je ineens wakker geschud als je jezelf in een spiegel ziet die in het huis hangt. Je kijkt naar jezelf, glurend door de ramen en je beseft dat je hier geen onderdeel van bent, maar een voyeur met een mening. Wij als publiek zijn de roddelende buren die er afkeurend naar staan te kijken. Een wereld waar we niets van snappen, waar de meesten van ons nooit helemaal bij kunnen komen. ‘Dit is toch hartstikke gevaarlijk en ongezond? Waarom zorgen ze niet goed voor zichzelf?’ De mannen beantwoorden dit soort vragen koeltjes in hun monoloog. “Je wilt dat ik een gezonde lifestyle aanneem? Waarom? Zodat ik 80 kan worden? Is dat iets wat ik zou willen?” 

En nee, ‘ze zijn niet eenzaam, ze zijn gewoon geil’.

Foto door Anna van Kooij

& meer

1
 
 

SPRING passe-partout