SPRING@home

 

Naast de live programma’s op diverse locaties in Utrecht kun je SPRING dit jaar ook thuis beleven. Zes internationale kunstenaars en kunstgezelschappen maakten nieuwe interactieve thuisvoorstellingen, speciaal ontwikkeld voor de omstandigheden waarin we ons momenteel allemaal bevinden. In de intimiteit van je huis neemt de kunstenaar je mee naar een andere wereld en word je zelf hoofdrolspeler in het verhaal van de voorstelling.

SPRING@home wordt een bijzondere ervaring. Ga zelf aan de slag en kom in contact met kunstenaars en deelnemers over de hele wereld. De voorstellingen komen per post, telefoon en diverse online media naar je toe. Dit zijn de programma's van SPRING@home:

1. A THOUSAND WAYS (Part One): A PHONE CALL

Je belt een nummer, iemand anders is aan de lijn. Iemand die je nooit eerder hebt ontmoet, van wie je de naam niet kent, en na een uur nog steeds niet. Een onbekende stem leidt jullie langs vragen, opdrachten en aanwijzingen. Naarmate je allebei meer van jezelf blootgeeft, vormt zich langzaam een beeld van de ander. Neem jij deze uitdaging aan?

2. Fionde

In een tijd waarin vieringen vrijwel niet mogen en er weinig mogelijkheden zijn om stil te staan bij belangrijke momenten in het leven, stelden de makers een uitrusting samen om je manieren te laten ontdekken waarop je je kunt aanpassen aan de huidige omstandigheden.

3. Guided Choreography for the Living and the Dead

Gevoelens van verlangen en begeerte en een uitnodiging voor een privédans. Dat is wat de stem van Faye Driscoll in deze intieme geleide meditatie oproept in de vier delen van deze serie
geluidswerken.

4. Wanaset Yodit

In Wanaset Yodit vertellen de twee vriendinnen bij een kop koffie hun verhaal. Maar achter hun aangrijpende geschiedenissen schuilen niet alleen veel tranen – met haar humor en levenslust krijgt Yodit de lachers regelmatig op haar hand.

5. Allegedly

Twee hoofdrolspelers en vijftien andere acteurs komen samen om met elkaar en hun publiek in gesprek te gaan over seksueel geweld en gerechtigheid. Aan de hand van verhalen, ervaringen en gedachten worden vragen gesteld over wat ‘instemming’ betekent en de taal die wordt gebruikt als we het hebben over seksueel geweld. 

6. Body of Knowledge - at home

Wat gebeurt er als volwassenen in Nederland praten met tieners in Australië en Singapore over belangrijke en intieme onderwerpen zoals seksualiteit, schaamte, verdriet, leeftijd, dood en de toekomst van de planeet?

Foto: Pier Carthew

 
 

SPRING passe-partout