SPRING in Autumn XXXL
28 okt - 15 nov UTRECHT
 
 
 

SPRING ontvangt EU- en FPK Nieuwe Maker subsidie

 

Trots! SPRING heeft fijne subsidies ontvangen. Met “Moving Borders”, het Europese netwerk van zeven culturele organisaties, gaat SPRING met steun van de Europese Unie de komende twee jaar een sociaal-maatschappelijk kunstproject ontwikkelen dat ontmoetingen tussen mensen van verschillende achtergronden en milieus in de stad initieert. Daarnaast kan de jonge interdisciplinaire maker Samira Elagoz zich met de Nieuwe Maker subsidie van Fonds Podiumkunsten de komende twee jaar ontwikkelen bij SPRING. We produceren haar komende twee producties en begeleiden haar in de ontwikkeling van een eigen artistieke signatuur. Lees hieronder meer!

 

Europese subsidie voor Moving Borders

SPRING is onderdeel van het Europese project “Moving Borders”. Samen met zes andere Europese culturele instellingen ontvangt het netwerk € 200.000,- van het Europese financieringsprogramma Creative Europe. In het tweejarig project "Moving Borders" ontwikkelen de partners een sociaal-maatschappelijk kunstproject om ontmoetingen tussen mensen van verschillende achtergronden en sociale milieus te initiëren en waarin het onderwerp “grenzen” op verschillende manieren wordt onderzocht. Het netwerk produceert zeven verschillende edities van het project die elk inzoomen op de zeven Europese steden waar het project wordt gepresenteerd. De Europese culturele partners zijn HELLERAU – European Centre for the Arts (Duitsland), Le Maillon / Théâtre de Strasbourg (Frankrijk), Ringlokschuppen Ruhr (Duitsland), Teatro Municipal Do Porto (Portugal), Onassis Cultural Centre Athens (Griekenland) en Performing Arts Institute Warschau (Polen).

 

Nieuwe Maker subsidie voor Samira Elagoz

SPRING ontvangt voor de interdisciplinaire maker Samira Elagoz de Nieuwe Maker subsidie van Fonds Podiumkunsten. Met deze subsidie ondersteunt SPRING Samira in de ontwikkeling van een eigen artistieke signatuur en in het creëren van productie- en presentatiemogelijkheden. Haar komende twee producties worden op SPRING Performing Arts Festival vertoond.

Samira Elagoz (1989) is een van de meest opmerkelijke jonge makers die de afgelopen jaren van de SNDO (School for New Dance development, Amsterdam) is afgestudeerd. Haar werk is zeer persoonlijk en zit tegelijkertijd bovenop de belangrijke maatschappelijke en politieke debatten van deze tijd. Het wordt sterk gekenmerkt door de manier van leven en communiceren van Samira’s generatie. Hoewel Samira een dansopleiding gevolgd heeft, maakt zij geen dansproducties. Samira werkt transdisciplinair en in verschillende genres en contexten en ze zoekt naar nieuwe vormen om te reflecteren op deze tijd en de uitdagingen waar we voor staan. Ze maakt zowel voorstellingen als films en video-installaties. Ze combineert en schakelt met opvallend gemak tussen verschillende kunstvormen. In 2017 presenteerde SPRING met succes twee werken van Samira Elagoz; haar afstudeervoorstelling van de SNDO Cock, cock, who’s there? over online dating, seks, geweld en de vervagende grens tussen publiek en privé, en de film Craigslist Allstars over haar eigen intieme ontmoetingen met mannen. SPRING en Samira Elagoz gaan nu de samenwerking intensiveren.

 

Foto: Cock, cock, who's there? van Samira Elagoz

& meer

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief