SPRING Performing Arts Festival
20-29 mei 2021 UTRECHT
 
 
 

SPRING in 2021

 

2021 vraagt om creatieve oplossingen van makers, organisatoren én publiek. SPRING gelooft in de magie van de live ontmoeting tussen kunstenaar en publiek en gaat er alles aan doen om dit mogelijk te maken. Geen online streaming festival dus, maar live in theaters en in de publieke ruimte met o.a. intieme één-op-één ervaringen, installaties, ongebruikelijke opstellingen in het theater of doorlopende voorstellingen. Om zoveel mogelijk publiek veilig in aanraking te kunnen brengen met vernieuwende podiumkunsten beleef je SPRING het hele jaar door. Utrecht wordt het podium voor twee middelgrote festivals; SPRING Performing Arts Festival van 20-29 mei, SPRING in Autumn van 27-31 oktober en in de zomer van 16-19 september voor de grote participatie stadsviering ARK Utrecht.

SPRING Performing Arts Festival 20 - 29 mei
De eerste namen van SPRING Performing Arts Festival in mei zijn nu bekend. Tijdens SPRING Performing Arts Festival gaan (internationale) topkunstenaars met vernieuwende artistieke vormen het experiment aan, op zoek naar nieuwe verbindingen met publiek. Theatermakers Dries Verhoeven en Julian Hetzel passen hun werk aan naar doorlopende belevingen, Katja Heitmann maakt speciaal voor SPRING van haar werk Motus Mori een intieme één-op-één ontmoeting en BLOOS de mannen van Marte Boneschansker biedt een zintuigelijke ervaring in een eenpersoonscocon. Ook de verplaatste reeks voorstellingen van Spectrum van Schweigman& is te zien in mei.

ARK Utrecht 16-19 september
In september presenteert SPRING de grote stadsviering ARK Utrecht. Dwars door alle wijken van Utrecht reizen drie arken. Aan boord van deze utopische schepen staat alles in het teken van vertrouwen: in de ander, in jezelf en in de stad. Tijdens ARK Utrecht maken sociale distantie en complottheorieën plaats voor bruisende ontmoetingen met onbekende stadsgenoten.
In een wereld vol nepnieuws, complottheorieën en polarisatie lijkt ons vertrouwen in de ander steeds verder af te nemen. De wereldwijde coronacrisis heeft onze gevoelens van argwaan nog verder op scherp gezet. Om uit de crisis te klimmen, gaat ARK Utrecht met de hele stad op zoek naar een nieuw en onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar, in onszelf en in de toekomst. Het programma wordt gemaakt door zowel Utrechtse kunstenaars en organisaties als Utrechtse inwoners met een goed idee. Ontmoetingen vinden plaats in en rond de arken via gesprekstafels, kunstinstallaties, exposities, muziek, pop-upvoorstellingen, talkshows, debatten, inspiratiesessies, optochten, rituelen of workshops. Na vier dagen varen de arken vol vertrouwen richting een hoopvolle, gezamenlijke toekomst.
ARK Utrecht is onderdeel van het Europese project ARK dat in zeven Europese steden wordt georganiseerd vanuit het artistiek netwerk Moving Borders. ARK is gecreëerd door Britse theatergroep Quarantine en mede mogelijk gemaakt door Creative Europe. 

SPRING in Autumn 27-31 oktober: XL editie 
Het najaarsfestival SPRING in Autumn in samenwerking met Stadsschouwburg Utrecht wordt niet langer een driedaags, maar een vijfdaags festival op verschillende locaties in Utrecht.  SPRING hoopt tijdens dit festival weer grotere internationale producties te kunnen tonen van vernieuwende makers. Aan het einde van de zomer wordt het programma van SPRING in Autumn bekendgemaakt. 

& meer

Eerste namen SPRING 2021 bekend Eerste namen SPRING 2021 bekend

Verbinding met publiek in tijden van corona

nieuws
 
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief