SPRING in Autumn XXXL
28 okt - 15 nov UTRECHT
 
 
 

SPRING 2019: Geslaagde editie over technologie vs. de mens

 

De zevende editie van SPRING Performing Arts Festival is voorbij. We hebben genoten van het festival dat ging over het spanningsveld tussen technologie en menselijkheid. Kunstenaars Boris Charmatz en Jeroen van Loon brachten een ode aan de vergankelijkheid in deze tijd waarin alles digitaal bewaard blijft. De invloed van technologie op het menselijk lichaam werd onderzocht door Stefan Kaegi van Rimini Protokoll en Kris Verdonck & ICK.

SPRING 2019 trok 21.000 bezoekers. In totaal presenteerden we 20 producties met 73 voorstellingen, waarvan 14 Nederlandse premières en 3 wereldpremières.

SPRING 2019 bracht stemmen vanuit de hele wereld naar Utrecht. In het strijdbare Transfrontalier volgden publiek en toeschouwers de Kameroense kunstenaar Zora Snake in het parcours van de vluchteling door het centrum van Utrecht. De spectaculaire openingsvoorstelling Attractor van de Australische dansgezelschappen Dancenorth en Lucy Guerin Inc en Indonesisch muzikaal duo Senyawa zorgde voor een collectieve trance. De Vlaamse theatermakers Silke Huysmans & Hannes Dereere deelden via hun smartphones het tragische verhaal van het door mijnbouw uitgeputte eiland Nauru met het theaterpubliek.
 
Eén van de publieksfavorieten van SPRING 2019 was de bondage performance BUNNY. Luke George & Daniel Kok creëerden een intieme sfeer waarin ze de grenzen van collectieve verantwoordelijkheid onderzochten en ze het volledige vertrouwen van het publiek kregen. Naomi Velissariou speelde in een productie van Theater Utrecht het tweede deel van haar PERMANENT DESTRUCTION-trilogie. Een radicaal theatraal concert dat enthousiast werd ontvangen door pers en publiek. Het verbluffende All Around, een duet van choreograaf Mette Ingvartsen en drummer Will Guthrie, was een bijzondere afsluiting van het festival. 

We zien je graag terug bij SPRING in Autumn!

 

© Anna van Kooij

& meer

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief