Julian Hetzel naar Theater Biënnale van Venetië!

 

Theatermaker Julian Hetzel is geselecteerd om aankomende zomer de voorstellingen I’m Not here Says the Void (2014), The Automated Sniper (2017) en All Inclusive (2018) op de 47e Theater Biënnale van Venetië te presenteren! All Inclusive speelde afgelopen najaar op SPRING in Autumn. Hetzel is één van de meest provocatieve en expliciet geëngageerde makers in het theater- en performanceveld. Als geen ander weet hij een sterk politieke ondertoon te combineren met glasheldere vormkeuzes en een droog gevoel voor humor.

Hetzel is een terugkerende maker van SPRING Performing Arts Festival. Bovendien heeft Hetzel in samenwerking met SPRING in 2014 de Nieuwe Makers-subsidie toegekend gekregen. Nog geen jaar na zijn afstuderen aan DAS Arts Amsterdam produceerde SPRING de eerste performance binnen deze subsidie: STILL (The Economy of Waiting) (2014). Dit was de eerste (co-)productie van vele die daarna volgden. In 2015 produceerde SPRING de performance Sculpting Fear en in 2017 stond co-prodcutie Schuldfabrik in Kanaleneiland.

In I’m Not here Says the Void staan de eenentwintigste-eeuwse verveling, eenzaamheid en angst voor aanraking centraal. The Automated Sniper is bekroond met de VSCD Mimeprijs 2017 en is een indringende performance over oorlog op afstand en degamificatie van geweld. All Inclusive zal in de zomer op de Theater Biënnale staan. De performance plaatst kunst naast oorlog, toeristen naast vluchtelingen en verbindt realiteit met verbeelding.

De 47ste Theater Biënnale in Venetië zal op 22 juli 2019 openen. De voorstellingen van Julian Hetzel spelen op 1 tot 4 augustus 2019. 
Meer informatie vind je hier.

 
 

SPRING passe-partout