Gnawa Trance workshop van choreograaf Khalid Benghrib

 

Khalid Benghrib geeft een exclusieve workshop geïnspireerd op de tradities van trance in Gnawa-muziek en op de oude, traditionele Soefi tradities en rituelen. De in Casablanca geboren choreograaf mixt deze stijlen op geheel eigen wijze. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd, ervaring, conditie of type lichaam.

Tijdens de workshop ligt de focus op het spanningsveld tussen individu en gemeenschap, zonder dat er sprake is van leiderschap. Volgens Khalid is het namelijk de hoogste tijd om het gevoel van gemeenschap en de diepere laag ervan te onderzoeken. Hoe zit dat met onze eigen community? 

Khalid Benghrib maakte als kind kennis met het hart van het Soefi universum via zijn oma’s en ging dans studeren in La Rochelle. Tegenwoordig woont en werkt hij in Marokko en Frankrijk.

Via deze workshop vang je een glimp op van zijn voorstelling L’Haal, waarbij zowel dansers als publiek in vervoering raken. L’Haal is de openingsvoorstelling van het festival SPRING in Autumn en te zien op donderdag 27 oktober om 21.15 in de Stadsschouwburg Utrecht. Als deelnemer van de workshop kun je L’Haal tegen een gereduceerd tarief bezoeken: voor 10 euro in plaats van 24,50 euro.

Waar en wanneer: maandag 24 okt 19.00 -21.00 ZIMIHC theater Stefanus (Overvecht) 
Toegang: Pay what you can

Meld je hier aan.

 
 

SPRING passe-partout