Geslaagde tiende editie SPRING

 

Afgelopen zaterdag sloot de tiende editie van SPRING Performing Arts Festival af met de uitzonderlijke dansers van Braziliaans gezelschap Grupo de Rua onder leiding van choreograaf Bruno Beltrão. Met 20 verschillende voorstellingen gaf SPRING 2022 weer aandacht aan zowel internationale als Utrechtse makers en de verbinding die wij tegenwoordig hebben met technologie. 

Grzegorz Reske, artistiek directeur SPRING: "SPRING 2022 toonde ons weer dat het bij live kunst om méér gaat dan alleen het presenteren van kant-en-klare producties. Het gaat om ontmoeting en uitwisseling. Er waren inspirerende ontmoetingen tussen kunstenaars, ontroerende ontmoetingen met publiek en verhelderende uitwisselingen tussen verschillende generaties. SPRING bleek een ruimte te zijn waar we onze sociale nabijheid konden oefenen, bespreken en herdefiniëren door een gemeenschap te creëren die dieper wil nadenken en verder wil kijken. SPRING ging net zo goed om viering en vreugde als om leren en reflectie. We hopen dat in de toekomst te blijven bieden."  

Bekijk hier de aftermovie!


Nog te zien in Utrecht
Twee van de publieksfavorieten van SPRING 2022 zijn ook na het festival nog te zien in Utrecht. Dries Verhoevens The NarcoSexuals, een blik in de bitterzoete wereld van seksueel drugsgebruik, is nog te zien t/m 6 juni op het Wisselspoorterrein nabij de Ping Pong Club. En het zinderend opzwepende Eros van Schweigman& en DOX is nog t/m 26 mei te zien in een loods aan de Locomotiefstraat 8. 

SPRING in Autumn 2022
In samenwerking met Stadsschouwburg Utrecht presenteert SPRING van 27 t/m 29 oktober de zesde editie van SPRING in Autumn. Op het programma staan o.a. Marokkaanse choreograaf Khalid Benghrib, Ierse acteur Barry McGovern en Duits performance collectief She She Pop. Het volledige programma van SPRING in Autumn 2022 wordt binnenkort bekendgemaakt. 

 

Foto: Anna van Kooij
Video: Dominique Fraanje

 
 

SPRING passe-partout