SPRING in Autumn XXXL
28 okt - 15 nov UTRECHT
 
 
 

En wat gebeurt daarna?

 

Blogger Liesbeth Berg-Meulenberg over Ghost Writer and the Broken Hand Break

Kan jij rondjes blijven draaien? 45 minuten lang? En wat gebeurt daarna?

Toneelbeeld
Er staan drie performers op de vloer al cirkels draaiend in een ronde spotlight. Ze draaien 45 minuten lang om hun as. Of zijn het muzikanten? In het begin zijn de adem en de wind die ze al draaiend maken de muziek. Daarna wordt deze overgenomen door muziekinstrumenten die de performers al draaiend krijgen aangereikt.

Wat nou als je hele wereld een cirkel is waar je rondjes in blijft draaien? Wat nou als je hele wereld rondjes draait? Of nog erger: als je maar om de kern heen blijft draaien en niet uit je afgebakende cirkeltje komt?

Einde=begin
De ronde spotlights zelf gaan ook draaien. Het hele wereldbeeld verschuift. Je staat steeds in iemand anders cirkel. Zonder de houvast van de regels, begint de onderlinge afstand tussen de performers te wisselen. En dan gaat plots het licht aan: einde.

Terwijl het voor mij dan pas echt begint. Wat gebeurt er met mensen als hun framework wegvalt, hun vaste kaders? Blijven ze dan toch zo lang mogelijk doorgaan in hun ritme of gaan ze afwijken van hun routine? Compleet losgeslagen?

& meer

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief