Dries Verhoevens U bevindt zich hier deze zomer te zien in Utrecht

 

Met veel enthousiasme maken we bekend dat we van 8-18 juli de voorstelling U bevindt zich hier van Dries Verhoeven kunnen presenteren in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De herneming van dit succesvolle werk uit 2007 stond gepland voor SPRING Performing Arts Festival afgelopen mei, maar kon toen vanwege COVID-19 niet doorgaan. De installatie-voorstelling, waarin bezoekers een eigen slaapkamer krijgen, gaat over eenzaamheid en contact en werd alleen maar urgenter door de afgelopen maanden van lockdown en ‘social distancing’. Door intensieve samenwerking met Studio Dries Verhoeven en de organisatie van Theaterfestival Boulevard is het gelukt om deze bijzondere ervaring toch nog deze zomer te presenteren. De voorstelling wordt getoond binnen het corona-protocol van de branchevereniging NAPK. De kaartverkoop start donderdag 11 juni om 10.00 uur hier via springutrecht.nl

Dries Verhoeven over de herneming van U bevindt zich hier: "Door de huidige pandemie wordt het een reflectie op onze tijd van zelf-isolatie. In onze huidige internet-werkelijkheid blijkt dat contact geen vereiste meer is om te kunnen leven: ons eten kunnen we online bestellen. Praten doen we via online platforms. De bioscoop is vervangen door Netflix. Zo zouden we in principe jarenlang van elkaar gescheiden naast elkaar kunnen leven. Maar wat doet het met de menselijke ziel, met onze mentale gesteldheid, wanneer we elkaar niet meer mogen vasthouden? De recente periode van 'social distancing' heeft dat onderscheid tussen digitaal en 'vlees en bloed' nog verder vergroot. Velen van ons hadden de afgelopen maanden maar met een paar mensen fysiek contact, maar probeerden via internet een alternatief te vinden voor die fysieke nabijheid tot anderen. Het onthulde de beperkingen van het internet als substituut voor het leven.”

Na de speeldagen in Utrecht is U bevindt zich hier ook in het kader van de alternatieve zomerprogrammering van Boulevard te zien in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch van 6-16 augustus.

Foto: Anna van Kooij

& meer

 
 

SPRING passe-partout

Bestel