SPRING in Autumn XXXL
28 okt - 15 nov UTRECHT
 
 
 

De mode in Chombotrope

 

Blogger Liesbeth Berg-Meulenberg doet verslag van de fashion in fashionconcert Chombotrope.

SPRING 'Fashionweek' in Autumn sluit af met de toekomstvisie van de Oegandese modeontwerper Xenson, lid van The Jitta Collective.

Catwalk
Alle bekende VIPs zijn aanwezig: de artistiek directeur van SPRING, de programmeur van Stadsschouwburg Utrecht en de crème de la crème op het gebied van choreografie. Speciaal voor deze gelegenheid is het toneel van Stadsschouwburg Utrecht omgebouwd, zodat al het publiek om de catwalk heen op het podium plaats kan nemen. De muzikanten maken zich klaar, het publiek wordt opgehitst. De show kan beginnen!

Nieuwe collectie
De modellen worden op het podium aangekleed en tonen de eerste creaties van het nieuwe seizoen. Het begint gelijk al goed met een verschillende set aan jurken. Wat een ruimtelijkheid, wat een rijk gebruik van materialen. Plastic, aluminium, karton, touw en nog veel meer passeren de revue. Mijn voorkeur gaat uit naar de kartonnen verpakkingstrui en de schuimjurk.

De modellen showen modeposes, die je normaal op een catwalk niet tegenkomt. Er wordt gevogued, gerapt, gemarcheerd en benen in de nek gegooid. Het martial-arts outfit wordt op een wel heel toepasselijke wijze getoond: in volle actie, al is het in slow-motion. Zo is goed de mate van flexibiliteit van de gekozen stof te zien. Alle mogelijke stoten worden gedemonstreerd.

Ook is er aandacht voor het haar: zowel de supersnelle haartrends als hoofddeksels, waarbij de UFO-hoed en de tentakel-muts een heuse eye-catcher zijn. Deze laatste kan ook ingevlochten worden.

Fashionconcert
The Jitta Collective slaagt erin een nieuwe manier van catwalk te presenteren, fashionshow en concert ineen, die meegaat met de tijd en de kostuums laat zien in de situaties en omgeving waarvoor het kledingstuk bedoeld is. Of juist de afkomst van het kledingstuk accentueert. Als klapper op de vuurpijl wordt een geheel nieuw concept naar voren gebracht: het community pak. Om een community te vormen die alle verschillende afkomsten samenbrengt!

& meer

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief