SPRING in Autumn
27-29 okt UTRECHT
SPRING in Autumn
27-29 okt UTRECHT
 
 
 

BLOG: Onderdompelen in dans en avontuur

 

SPRING-blogger Liesbeth Berg-Meulenberg vertelt ons naar welke drie voorstellingen zij uitkijkt!

Me onderdompelen in dans en avontuur, dat is waar ik zin in heb! Dat is wat ik ga doen komende SPRING! Ik laat me graag verrassen, maar kies toch bewust voor fysiek bewegende lichamen: de (on)mogelijkheden aftasten, de ademhaling horen, het zweet zien glinsteren en gewoon genieten. Dit zijn de voorstellingen waar ik zeker naar toe wil komende SPRING:

3. 10000 gestures door Boris Charmatz
Boris Charmatz is wel vaker op SPRING (en de voorloper Springdance) geweest, maar ik heb eigenlijk nog nooit een voorstelling van hem gezien. 10000 gestures sprak mij gelijk aan door de veelvoud aan performers die fysieke bewegingen uitvoeren. Ik ben benieuwd hoe hij al deze losse bewegingen aaneen rijgt tot een boeiende voorstelling van een uur.

2. Unsolved door Fang Yun Lo | Polymer DMT
Een ietwat andere voorstelling dan waar ik normaal gesproken heenga, dus ook wel spannend. Ik ben benieuwd hoe er gebruik gemaakt gaat worden van voorwerpen en videobeelden binnen de dans: of het elkaar gaat versterken of juist tegenwerken. Ook het verhaal over de herinneringen aan een jeugd in Taiwan intrigeren me. Met daarbij de vraag of de Aziatische signatuur bepalend is of dat de existentiële vragen universeel zijn.

1. SOMETHING (out of nothing) door Kris Verdonck & ICK
Lange tijd terug, heb ik de voorstelling ‘TWO’ van ICK gezien. Een duet dat me al die jaren is bijgebleven door de fysieke, emotionele dans. Zal dit behouden blijven in de samenwerking met een andere discipline in de vorm van theatermaker en beeldend kunstenaar Kris Verdonck? Hoe beïnvloed het gebruik van technologie deze fysicaliteit?

& meer

BLOG: Voorpret BLOG: Voorpret

Blogger Floris van den Berg beschrijft zijn top 3 voorstellingen van SPRING 2019

nieuws
 
“Wij hebben het idee dat de machines de problemen gaan oplossen.” “Wij hebben het idee dat de machines de problemen gaan oplossen.”

Interview met beeldend kunstenaar en theatermaker Kris Verdonck

nieuws
 
 
 

SPRING passe-partout

Bestel