Eerste namen SPRING 2021 bekend

 

SPRING gelooft in de magie van de live ontmoeting tussen kunstenaar en publiek en gaat er alles aan doen om dit mogelijk te maken. Tijdens SPRING Performing Arts Festival gaan (internationale) topkunstenaars met vernieuwende artistieke vormen het experiment aan, op zoek naar nieuwe verbindingen met publiek. Live in theaters en in de publieke ruimte met o.a. intieme één-op-één ervaringen, installaties, ongebruikelijke opstellingen in het theater of doorlopende voorstellingen. Theatermakers passen hun werk aan naar doorlopende belevingen, er wordt speciaal voor SPRING een intieme één-op-één ontmoeting gemaakt en er wordt een zintuigelijke ervaring in een eenpersoonscocon aangeboden. We kunnen de eerste namen al bekendmaken…

Tijdens SPRING gaat het langverwachte vervolg BLOOS de mannen in première. Marte Boneschansker ging in gesprek met mannen tussen de 10 en 100 jaar oud over intimiteit, sensualiteit en verlangen. Gelegen in een eenpersoonscocon die beweegt, draait en trilt luister je naar hun prikkelende verhalen.
Een andere intieme ervaring biedt Motus Mori: meeting the archive van choreograaf Katja Heitmann. Heitmann bouwt hiermee aan een archief van de menselijke beweging, waar al meer dan 700 mensen hun beweging aan hebben gedoneerd. Speciaal voor SPRING gaan Heitmann en haar dansers op zoek naar de persoonlijke ontmoeting binnen dit archief. In een unieke één-op-één ontmoeting gaat een danser aan de slag met jouw beweging.

Dries Verhoeven vraagt zich in Broeders verheft u ter vrijheid af waar ons werkende lichaam tegenwoordig nog voor dient. Samen met een groep Bulgaarse performers met ervaring als migratiearbeiders realiseert hij een requiem voor de werkende mens. Het podium van de Stadsschouwburg doet dienst als werkvloer, waar dagelijks acht uur lang een 'levende installatie' te zien is.
Ook Julian Hetzel (Campo, Standplaats Utrecht) neemt ons tijdens het performatieve parcours Mount Average mee op fabrieksbezoek voor een confrontatie met onze eigen ideologieën. Standbeelden van heersers, dictators en tirannen worden tot pulp vermaalt om ze een zinvolle nieuwe invulling te geven.

Tenslotte zal de verplaatste reeks voorstellingen Spectrum van Schweigman&, vormgever Cocky Eek, lichtkunstenaar Matthijs Munnik en componist Yannis Kyriakides te zien zijn tijdens het festival. 

De kaartverkoop voor SPRING Performing Arts Festival start vrijdag 30 april om 10:00 uur.

 

Foto: Motus Mori: meeting the archive © Jostijn Ligtvoet

 
 

SPRING passe-partout