SPRING in Autumn
27-31 oktober UTRECHT
 
 
 

ARK Utrecht - BUI

 

In een festivalBUI

Het mag weer! We mogen weer naar een festival toe! Hoe fijn is dat?! En nog fijner, het festival komt naar jou toe! ARK is een rondreizend festijn dat zes wijken in Utrecht langsgaat.

Ark van Noach
Een rijdende ark, door kunsternaar Ruben Arents gemaakt, staat midden op het plein en doet dienst als podium. Daar is doorlopend wat te doen en je kunt er ook een vlaggetje aan vast maken waarop jij vertelt wat je wilt meenemen de toekomst in.

Allerlei
Rondom op het plein kan je een wens voor iemand opschrijven bij de wensbar, bij een geluidsinstallatie luisteren naar verhalen uit de coronatijd, naar een voorstelling gaan of gewoon even bijpraten met iemand die je tegenkomt.

BUI
Dan horen we flink wat getoeter voorbij komen. Maar volgens mij is dat niet van het voorbij rijdende verkeer. Het zijn de muzikanten van BUI, afgestudeerd aan het conservatorium. We horen ze wel, maar zien ze nog niet. Ze komen langzaamaan het plein opgelopen in hun overall. Ze begeven zich in het publiek, staan hoog op een afdak of lopen als een stoet door de menigte met hun megafoon. Het is alles behalve conventioneel. Zeker als er een stuk regenpijp als verlengstuk van de saxofoon gebruikt wordt. Zoals ze plotseling het festivalterrein opkwamen, zo verdwijnen ze ook weer en laten ons nog even nagenieten.

Festivalseizoen
Dat nagenieten kan zeker op de tonen van Bankra Bike Soundsystem & Social Dance Club. Vanuit drie omgebouwde fietsen komen er heerlijke beats het terrein op. Hierbij verklaar ik het festivalseizoen voor geopend!

Door: Liesbeth Berg-Meulenberg

& meer